De 5 lekkerste herfstsoepen

Marene Hendriksen

10 November 2018

Herfstsoepen

Bij deze 5 heerlijke herfstsoepen stroomt het water je in de mond. Ga voor een paddenstoelen-, pompoen- of kikkererwtensoep. Dit zijn onze favorieten die je zeker eens moet maken op een koude herfstige avond. 

Paddenstoelensoep met salie-gremolata

Een herfstige paddenstoelensoep met salie-gremolata om je lekker mee op te warmen op een koude avond. Gebruik paddenstoelen naar keuze zoals bijvoorbeeld kastanjechampignons, eekhoorntjesbrood of shiitake. Wij delen hier het recept met jullie. Paddenstoelensoep

Pompoensoep met Griekse yoghurt

De herfst is begonnen en dat betekent dat het tijd is voor soep! Maak je soep zelf, zo weet je precies wat erin zit. In deze frisse pompoensoep met Griekse yoghurt zit veel minder suiker dan in een kant-en-klare-soep. Met onder andere pompoen, knoflook, ui en gember ontstaat er een heuse smaakexplosie. Bekijk hier het recept.

Kikkererwtensoep met chorizo en cavolo nero

Heerlijk, deze mediterrane maaltijdsoep met chorizo en cavolo nero! Bij de stevige smaken past de wat notige smaak van kikkererwten perfect. Maak je soep af door wat cavolo nero-chips te serveren. Bekijk hier de ingrediënten en de breiding van dit recept.

Bonen-granensoep

Een lekkere, vullende vegetarische soep op basis van verschillende bonen en granen: bonen-granensoep. Ga voor een vrolijke uitstraling met 3 tot 4 soorten bonen die mooi variëren in kleur en grootte. Bekijk hier het recept en probeer hem snel zelf een te maken.

Wilde soep met fazant en wilde paddenstoelen

De fazant is een van de meest voorkomende wildsoorten in de Achterhoek. Hij heeft een milde smaak die goed tot zijn recht komt in deze heldere bouillon met wilde paddenstoelen. Serveer de soep samen met crackers besmeerd met paddenstoelencrème en je hebt een heerlijk landelijke maaltijd. Wij delen hier het recept voor deze soep met jullie. Herfstsoepen

Lees ook:

5 heerlijke herfstgerechten  Kastanjeblad van peer en bladerdeeg Vis met peterselie-korst


Gratis voor jouMeer Overige recepten