Hazenbout met chocolade en chilipeper
18-11-2016 05:37:22
In deze heerlijke winterse stoofschotel is chocolade het verrassingselement; hij geeft de saus een mooie glans en diepe smaak. Lekker met een kick van rode peper. Recept hazenbout met chocolade en chilipeper Hoofdgerecht voor 4 personen Bereidingstijd: 20 min. + 2,5-3 uur stoven Ingrediënten:
- 1 rode peper
- 2 el zonnebloemolie
- 1 rode ui, gesnipperd
- 2 hazenbouten (± 600 g)
- 1 el bloem
- 100 ml droge sherry
- 400 ml tomatenpassata
- 400 ml wildfond
- 1⁄4 tl kaneelpoeder
- 25 g pure chocolade, grof gehakt 1⁄2 bosje platte peterselie, fijngehakt
Bereiding:
- Verwijder de zaadlijsten van de peper en snijd het vruchtvlees in ringetjes.
- Verhit de zonnebloemolie in een stoofpan met dikke bodem.
- Houd een paar ringen peper apart en bak de rest met de ui op middelhoog vuur ± 5 min.
- Bestrooi de hazenbouten met bloem.
- Bak ze op hoog vuur in ± 5 min. aan alle kanten bruin.
- Blus af met de sherry en voeg de passata, wildfond en kaneel toe.
- Breng aan de kook, zet dan het vuur op z’n allerlaagst en laat 2,5-3 uur met het deksel op de pan stoven tot het vlees zacht is en van het bot valt.
- Neem het vlees uit de pan en pluk eventuele laatste restjes vlees van het bot.
- Kook de saus in tot een mooie dikte en roer de chocolade erdoorheen.
- Doe het vlees weer in de saus en garneer met de rest van de peper en peterselie.
TEKST EN RECEPTUUR DOSIA BREWER | FOTOGRAFIE SIGURD KRANENDONK | STYLING MARJOLEIN VONK | BEREIDING YVONNE JIMMINK