Hartige taartjes met ricottaspinazie

seasons

21 February 2014

hartige taartjes met ricottaspinazie

hartige taartjes met ricottaspinazieMet pasen leuk in ei-vorm maar natuurlijk ook het hele jaar door heerlijk in welke vorm dan ook. Hartige taartjes gevuld met ricottaspinazie voor 6-8 taartjes (Ø 10 cm) Ingrediënten: – 80 gram ijskoude boter 
+ extra om in te vetten – 150 gram bloem – zout – 500 gram spinazie – ½ eetlepel boter – 1 kleine ui, gesnipperd – 1 teentje knoflook, gesnipperd – 400 gram ricotta – 1 eetlepel pijnboompitten, geroosterd – 1 ei – 30 gram Parmezaanse kaas – 100 gram feta, verkruimeld Extra nodig: bakblikje in de vorm van een ei (kookwinkel) Bereiding: • Snijd de boter in blokjes en wrijf deze met de bloem en het zout snel tussen de vingers tot een kruimelig geheel. • Voeg één tot twee eetlepels ijskoud water toe en vorm snel tot een bal. Dit kan ook in een keukenmachine worden gedaan. • Druk de bal tot een platte schijf en laat deze afgedekt in de koelkast dertig minuten rusten. • Rol het deeg uit en bekleed er vervolgens de vormpjes mee. • Verwarm de oven voor op 180 °C. • Laat de spinazie in een grote koekenpan al roerbakkend slinken. • Neem uit de pan en druk er in een zeef 
zo veel mogelijk water uit. • Smelt de boter in een pan en bak de 
ui met de knoflook zachtjes in circa vijf minuten glazig. • Hak de afgekoelde spinazie fijn en vermeng deze met de ricotta, het uimengsel, 
de pijnboompitten, het ei en de Parmezaan. • Schep de vulling in de vormpjes en maak in het midden een ‘dooier’ van verkruimelde feta. • Bak de taartjes in circa twintig minuten goed gaar. Fotografie Sigurd Kranendonk Styling Marjolein Vonk Receptuur Dosia Brewer Bereiding Yvonne Jimmink


Gratis voor jou



Meer Bijgerecht