Hartige taartjes met ricottaspinazie

seasons

21-02-2014 07:09:08

hartige taartjes met ricottaspinazie

hartige taartjes met ricottaspinazieMet pasen leuk in ei-vorm maar natuurlijk ook het hele jaar door heerlijk in welke vorm dan ook. Hartige taartjes gevuld met ricottaspinazie voor 6-8 taartjes (Ø 10 cm) Ingrediënten: – 80 gram ijskoude boter 
+ extra om in te vetten – 150 gram bloem – zout – 500 gram spinazie – ½ eetlepel boter – 1 kleine ui, gesnipperd – 1 teentje knoflook, gesnipperd – 400 gram ricotta – 1 eetlepel pijnboompitten, geroosterd – 1 ei – 30 gram Parmezaanse kaas – 100 gram feta, verkruimeld Extra nodig: bakblikje in de vorm van een ei (kookwinkel) Bereiding: • Snijd de boter in blokjes en wrijf deze met de bloem en het zout snel tussen de vingers tot een kruimelig geheel. • Voeg één tot twee eetlepels ijskoud water toe en vorm snel tot een bal. Dit kan ook in een keukenmachine worden gedaan. • Druk de bal tot een platte schijf en laat deze afgedekt in de koelkast dertig minuten rusten. • Rol het deeg uit en bekleed er vervolgens de vormpjes mee. • Verwarm de oven voor op 180 °C. • Laat de spinazie in een grote koekenpan al roerbakkend slinken. • Neem uit de pan en druk er in een zeef 
zo veel mogelijk water uit. • Smelt de boter in een pan en bak de 
ui met de knoflook zachtjes in circa vijf minuten glazig. • Hak de afgekoelde spinazie fijn en vermeng deze met de ricotta, het uimengsel, 
de pijnboompitten, het ei en de Parmezaan. • Schep de vulling in de vormpjes en maak in het midden een ‘dooier’ van verkruimelde feta. • Bak de taartjes in circa twintig minuten goed gaar. Fotografie Sigurd Kranendonk Styling Marjolein Vonk Receptuur Dosia Brewer Bereiding Yvonne Jimmink

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Nu in de winkel!


Meer Bijgerecht