In alle boomgaarden hangt het fruit te blozen. Het oogsten kan bijna beginnen. Zet de pannen dus maar vast klaar voor het imiteren van deze ‘smakelijke stillevens met appel en peer’.
Voorgerecht voor 4 personen | Bereiden circa 20 minuten
Nodig
- 3 Elstar-appels
- 2 eetlepels roomboter
- 4 plakken bloedworst van ca. 1 centimeter dik
- 1 eetlepel suiker
- ½ theelepel kaneel
- ½ el honing
- roomboter
Bereidingswijze
- Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in partjes van 2 centimeter dik.
- Smelt 1 eetlepel boter in een koekenpan en bak de bloedworst in ongeveer 10 minuten krokant. Keer de plakken regelmatig voorzichtig om.
- Bak in een andere pan de appelpartjes in de rest van de boter op middelhoog vuur even aan.
- Voeg de suiker, kaneel en honing toe aan de appelpartjes en bak tot ze goudbruin zijn.