Gouden appelpartjes met worst

Anne Bonthuis

03-09-2015 14:33:57

In alle boomgaarden hangt het fruit te blozen. Het oogsten kan bijna beginnen. Zet de pannen dus maar vast klaar voor het imiteren van deze ‘smakelijke stillevens met appel en peer’.

Voorgerecht voor 4 personen | Bereiden circa 20 minuten

Nodig

  • 3 Elstar-appels
  • 2 eetlepels roomboter
  • 4 plakken bloedworst van ca. 1 centimeter dik
  • 1 eetlepel suiker
  • ½ theelepel kaneel
  • ½ el honing
  • roomboter

fruitkrokantquote Bereidingswijze

  1. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in partjes van 2 centimeter dik.
  2. Smelt 1 eetlepel boter in een koekenpan en bak de bloedworst in ongeveer 10 minuten krokant. Keer de plakken regelmatig voorzichtig om.
  3. Bak in een andere pan de appelpartjes in de rest van de boter op middelhoog vuur even aan.
  4. Voeg de suiker, kaneel en honing toe aan de appelpartjes en bak tot ze goudbruin zijn.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."


De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Recepten