Gloucestershire squab pies met lam

seasons

23 mei 2014

Squab Pie met lam

Squab Pie met lam Squab betekent jonge duif in het Engels, maar in deze kleine pies wordt lam gebruikt. Omdat in dit gebied de lammetjes net zo overvloedig aanwezig waren als duiven? Wie zal het zeggen. Salie en appel geven de pasteitjes een lekker zoet-kruidige smaak. Gloucestershire 
squab pies met lam Voorgerecht voor 4-6 personen Ingrediënten: – 1 ei – 1 eetlepel ijskoud water – 250 gram bloem 
+ 1 eetlepel voor het vlees 
+ extra om op uit te rollen – 125 gram ijskoude boter, in kleine blokjes + extra om in te vetten – snufje zout – 500 gram lamsvlees (bijvoorbeeld plakken lamsbout) – 1 grote ui – 2 eetlepels plantaardige olie – mespuntje piment – mespuntje nootmuskaat – versgemalen peper – 125 milliliter runderbouillon – 1 friszure appel – 1 takje salie Bereidingswijze: • Klop het ei los met het water en houd de helft apart om straks het deeg mee te bestrijken. • Doe de bloem met de boter en een snufje zout in een kom en wrijf met de vingertoppen in het mengsel tot er kruimels ontstaan. • Voeg het eimengsel toe en kneed snel tot een bal. Druk de bal plat en laat ingepakt in huishoudfolie een halfuur rusten in de koelkast. • Snijd het vlees in blokjes en bestrooi met de bloem. • Schil en snipper de ui. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak op hoog vuur het vlees met de ui snel bruin. Doe er de piment, nootmuskaat, peper en de bouillon bij en breng aan de kook. Laat dan afgedekt circa 40 minuten zachtjes koken totdat het vlees gaar is en er een dikke saus ontstaat. Laat van het vuur af even afkoelen. • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes. Hak de blaadjes van de salie grof en meng met de appel. Meng door het vlees. • Verwarm de oven voor op 200 °C. • Vet 4-6 kleine vormpjes in. Rol het deeg op een bebloemd werkvlak uit en steek er met een kommetje of glas 4-6 rondjes uit die iets groter zijn dan de vormpjes. Gebruik de rest voor de versiering. Verdeel het lamsvlees over de bakjes en bedek met een rondje deeg. Druk nu de randen goed aan en snijd een kruis in het midden. Bestrijk met de rest van het eimengsel. • Bak de pies in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Serveer op een frisse salade. Tekst en recepten Dosia Brewer  Fotografie Rob van der Vet  Styling Jet Krings  Bereiding Yvonne Jimmink

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Recepten