Gestoofde cannellinibonen

seasons

01-10-2009 08:52:12

Gestoofde cannellinibonen Bijgerecht voor 4 personen

  • 250 gram gedroogde cannellinibonen
  • 2-3 eetlepels olijfolie
  • 100 gram chorizo of salami, in blokjes
  • 1 grote ui, grof gesnipperd
  • 750 milliliter vleesbouillon
  • 2 takjes salie
  • 3 bosuitjes
  • zout, versgemalen zwarte peper

Bereiden: Week de bonen 6-8 uur in een kom met ruim koud water. Laat de bonen in een vergiet uitlek- ken. Verwarm de olijfolie in een braadpan en bak de blokjes chorizo of salami zachtjes tot ze knapperig bruin zijn. Schep de blokjes uit de pan en leg ze op een bord, maat laat het bakvet in de pan. Schep de bonen en ui door het bakvet en schenk de bouillon erbij. Stoof de bonen afgedekt in 1 uur zachtjes beetgaar. Pluk de salieblaadjes van de takjes. Snijd de bosuitjes met het groen in stukjes van 4 centimeter. Schep de salie en bosuitjes door de bonen en voeg zout en peper naar smaak toe. Stoof de bonen in nog 15 minuten zachtjes gaar. Heerlijk bij gebraden vlees, bijvoorbeeld runderrollade of lamsschouder.

Nu in de winkel!

Meer Bijgerecht