Gestoofde cannellinibonen

seasons

1 oktober 2009

Gestoofde cannellinibonen Bijgerecht voor 4 personen

  • 250 gram gedroogde cannellinibonen
  • 2-3 eetlepels olijfolie
  • 100 gram chorizo of salami, in blokjes
  • 1 grote ui, grof gesnipperd
  • 750 milliliter vleesbouillon
  • 2 takjes salie
  • 3 bosuitjes
  • zout, versgemalen zwarte peper

Bereiden: Week de bonen 6-8 uur in een kom met ruim koud water. Laat de bonen in een vergiet uitlek- ken. Verwarm de olijfolie in een braadpan en bak de blokjes chorizo of salami zachtjes tot ze knapperig bruin zijn. Schep de blokjes uit de pan en leg ze op een bord, maat laat het bakvet in de pan. Schep de bonen en ui door het bakvet en schenk de bouillon erbij. Stoof de bonen afgedekt in 1 uur zachtjes beetgaar. Pluk de salieblaadjes van de takjes. Snijd de bosuitjes met het groen in stukjes van 4 centimeter. Schep de salie en bosuitjes door de bonen en voeg zout en peper naar smaak toe. Stoof de bonen in nog 15 minuten zachtjes gaar. Heerlijk bij gebraden vlees, bijvoorbeeld runderrollade of lamsschouder.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Bijgerecht