Geroosterde groenten met pancetta – simpel maar heerlijk

Marloes Blom

15 december 2021

geroosterde groenten

Het fijne van dit recept? Het is o zo simpel om te maken, is gezond, en smaakt heerlijk. En, ook fijn: de wortels en knollen blinken niet alleen uit in smaak maar ook in kleur. Dus je serveert óók nog eens een mooi bordje geroosterde groenten.

Geroosterde groenten met pancetta

Bijgerecht voor 6-8 personen | ± 1 uur en 15 min.

Ingrediënten

  • 1,2 kg wortels en knollen (verschillende soorten rapen, radijs, pastinaak, wortels en gekleurde aardappelen)
  • 120 g pancetta
  • olijfolie om te bakken
  • zoutvlokken
  • versgemalen peper

geroosterde groenten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Maak de rapen en pastinaak schoon en snijd ze in stukjes. Snijd de wortels in staafjes, de aardappelen in schijfjes en laat de radijzen heel. Schep alle groenten op een bakplaat om met 3 el olie, bestrooi met zout en bak in ± 1 uur gaar. Schep ze halverwege om en leg 10-15 min. voor het opdienen plakjes pancetta over de geroosterde groenten.
  3. Serveer de geroosterde groenten warm met de krokante pancetta, zoutvlokken en peper.

CREDITS: PRODUCTIE STEFANO SCATÀ | VERTALING RECEPTUUR DOSIA BREWER

Meer verwarmende gerechten met groenten

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Bijgerecht