Geroosterde bietjes met dragon

seasons

9 december 2011

Gekaramelliseerde bieten dragon wortel

Gekaramelliseerde bieten dragon wortelIn de oven gebakken nemen de bietjes de smaak van de geurige bouillon in zich op. Door ze het laatste halfuurtje onbedekt te laten bakken, krijgen ze een lekker gekaramelliseerd laagje om zich heen. Geroosterde (baby)bietjes met dragon Bijgerecht voor 4-6 personen 500 gram ongekookte (baby)bietjes 200 gram (baby)worteltjes met loof 3 eetlepels olijfolie extra vergine zout 2 eetlepels gembersiroop 1 eetlepel rode wijnazijn 1 teen knoflook, geperst 125 milliliter kippenbouillon zeezout, versgemalen peper 2 takjes dragon, fijngehakt -Verwarm de oven voor op 200 °C -Schil de bieten en verwijder een deel van de stelen. Snijd de kleinere bieten in helften en de grotere in parten. -Verwijder een deel van het loof van de worteltjes maar laat de steelaanzet zitten. -Meng de olijfolie met het zout, de gembersiroop, wijnazijn, knoflook, kippenbouillon en zout en peper. -Doe de bieten in een ovenschaal met het bouillonmengsel en de helft van de dragon. Dek af met aluminiumfolie. Bak de bieten circa 45 minuten in de oven. Verwijder dan het aluminiumfolie en doe de wortels in de schaal. Rooster nog 30-40 minuten of tot de bietjes en wortels gaar en gekaramelliseerd zijn. Bestrooi de bieten met de rest van de dragon.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Bijgerecht