Genieten bij De Kas

seasons

16-03-2012 20:57:14

  Gert Jan Hageman was een succesvolle chef-kok met een Michelinster. Maar de aandacht, de drukte, de disbalans werd hem te veel. Hij wilde terug naar de basis, naar het platteland waar hij opgroeide, en werd tuinder. Op het land, tussen de groenten, legde hij een nieuw, stevig fundament voor zijn huidige restaurant De Kas. “Chef-kok Meindert Heijer is de baas in de keuken, ik doe de tuin. Maar we werken natuurlijk heel nauw samen en hij zet op de kaart wat in de tuin ‘voorradig’ is. Al met al voorzie ik op jaarbasis zo’n 45.000 gasten van eigen verse groente en kruiden! Zo zijn we baas in eigen tuin en in eigen keuken.” “Of we oude of vergeten groenten verbouwen? Nee, daar ben ik niet zo van. Groenten moeten een doel hebben, bijvoorbeeld rijk aan voedingsstoffen zijn. Onze broccoli zit barstensvol met antioxidanten. Of ze moeten dienen als eetbare garnering, zoals begonia’s, violen, lathyrus, Oost-Indische kers en culinaire rozen. We kweken groenten en kruiden van het seizoen. Dus, zeg maar grofweg, sla en tomaten in de zomer, witlof, megaspruiten en prei in de winter. Ook serveren we in de winter de courgettes die we in de zomer ingemaakt hebben. Maar denk ook aan eigen aardbeienazijn of violensiroop!”    

Ga ook eens proeven bij De Kas!

De Kas Kamerlingh Onneslaan 3 Amsterdam, 020 4624562 www.restaurantdekas.nl  

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Nu in de winkel!


Meer Adressen