Gemengde tuinbonensoep met pancetta
30-01-2015 07:15:17
Gemengde tuinbonensoep met pancetta Voorgerecht voor 4 personen
Ingrediënten: – 1 eetlepel olijfolie – 100 gram pancetta, in blokjes – 1 ui, gesnipperd – 1 aardappel, in blokjes – 400 milliliter groentebouillon – 700 gram tuinbonen, gedopt – 1⁄2 citroen, sap en rasp – 200 milliliter slagroom – 1⁄2 bosje basilicum – zout, versgemalen peper
• Verhit de olie in een soeppan en bak de pancetta op halfhoog vuur in 5 minuten knapperig. • Schep uit de pan en houd apart. • Bak in hetzelfde vet de ui in circa 5 minuten glazig. • Voeg de aardappel en bouillon toe en kook circa 10 minuten. • Voeg de helft van de bonen toe en kook nog 10 minuten. • Voeg het citroensap, de -rasp, de slagroom en driekwart van de basilicum toe en breng even aan de kook. • Pureer de soep met een staaf- mixer of in de keukenmachine. • Breng op smaak met wat zout en peper. • Stoom de rest van de tuinbonen in 7-10 minuten gaar. Let op: kleine bonen zijn eerder gaar dan grote. • Dop de bonen eventueel dubbel en schep ze door de pancetta. • Schep het mengsel van bonen en pancetta op de soep en neem wat basilicum om te garneren.
Fotografie Eric van Lokven Styling en bereiding Jet Krings Recepten Dosia Brewer