Gemengde tuinbonensoep met pancetta

seasons

30 januari 2015

Tuinbonensoep

Tuinbonensoep

Gemengde tuinbonensoep met pancetta Voorgerecht voor 4 personen

Ingrediënten: – 1 eetlepel olijfolie – 100 gram pancetta, in blokjes – 1 ui, gesnipperd – 1 aardappel, in blokjes – 400 milliliter groentebouillon – 700 gram tuinbonen, gedopt – 1⁄2 citroen, sap en rasp – 200 milliliter slagroom – 1⁄2 bosje basilicum – zout, versgemalen peper

• Verhit de olie in een soeppan en bak de pancetta op halfhoog vuur in 5 minuten knapperig. • Schep uit de pan en houd apart. • Bak in hetzelfde vet de ui in circa 5 minuten glazig. • Voeg de aardappel en bouillon toe en kook circa 10 minuten. • Voeg de helft van de bonen toe en kook nog 10 minuten. • Voeg het citroensap, de -rasp, de slagroom en driekwart van de basilicum toe en breng even aan de kook. • Pureer de soep met een staaf- mixer of in de keukenmachine. • Breng op smaak met wat zout en peper. • Stoom de rest van de tuinbonen in 7-10 minuten gaar. Let op: kleine bonen zijn eerder gaar dan grote. • Dop de bonen eventueel dubbel en schep ze door de pancetta. • Schep het mengsel van bonen en pancetta op de soep en neem wat basilicum om te garneren.

Fotografie Eric van Lokven Styling en bereiding Jet Krings Recepten Dosia Brewer

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Recepten