Gemarineerde meloen met schwarzwalderham
05-09-2019 08:00:14
Meloen met rauwe ham – een eenvoudige klassieker die altijd lekker smaakt. Deze variant is nèt even anders, want de meloen is gemarineerd in muntthee. Probeer maar!
Gemarineerde meloen met schwarzwalderham
Voorgerecht voor 10 personen | ± 30 min.
Ingrediënten
- 10 takken verse munt + extra om te garneren
- 250 ml water
- 125 g kristalsuiker
- 1 galiameloen
- 10 plakjes rauwe ham
Bereiding
- Zet sterke muntthee van kokend water met de munt. Laat een halfuur staan, roer af en toe.
- Verwijder de munt en doe de thee in een pannetje met de suiker. Laat op hoog vuur inkoken tot het stroperiger wordt; niet te lang, anders wordt de siroop bij het afkoelen te stijf. Laat afkoelen.
- Halveer de meloen, verwijder de zaden en de schil. Snijd de meloen in gelijke punten en leg die voor een uur in de siroop.
- Wikkel de ham om de meloen- punten, giet er wat extra siroop overheen en garneer met blaadjes munt.
FOTOGRAFIE JAN LUIJK RECEPTEN | BEREIDING EN STYLING ANNELIES MORRIS | BEELDBEWERKING ERIC WEBER