Gemarineerde meloen met schwarzwalderham

Marloes Blom

05-09-2019 08:00:14

meloen met rauwe ham

Meloen met rauwe ham – een eenvoudige klassieker die altijd lekker smaakt. Deze variant is nèt even anders, want de meloen is gemarineerd in muntthee. Probeer maar!

Gemarineerde meloen met schwarzwalderham

Voorgerecht voor 10 personen | ± 30 min.

Ingrediënten

  • 10 takken verse munt + extra om te garneren
  • 250 ml water
  • 125 g kristalsuiker
  • 1 galiameloen
  • 10 plakjes rauwe ham

meloen met rauwe ham

Bereiding

  1. Zet sterke muntthee van kokend water met de munt. Laat een halfuur staan, roer af en toe.
  2. Verwijder de munt en doe de thee in een pannetje met de suiker. Laat op hoog vuur inkoken tot het stroperiger wordt; niet te lang, anders wordt de siroop bij het afkoelen te stijf. Laat afkoelen.
  3. Halveer de meloen, verwijder de zaden en de schil. Snijd de meloen in gelijke punten en leg die voor een uur in de siroop.
  4. Wikkel de ham om de meloen- punten, giet er wat extra siroop overheen en garneer met blaadjes munt.

FOTOGRAFIE JAN LUIJK RECEPTEN | BEREIDING EN STYLING ANNELIES MORRIS | BEELDBEWERKING ERIC WEBER

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Nu in de winkel!

Meer Recepten