Gekruide chocolademelk met sterrenschuimpjes

seasons

09-11-2013 07:07:58

gekruide chocolademelk

gekruide chocolademelkVoor koude dagen is deze gekruide chocolademelk een uitstekende metgezel. Geef er de knapperige sterrenschuimpjes bij om ze in de warme chocolademelk te dopen. Gekruide chocolademelk met sterrenschuimpjes Voor 30-40 schuimpjes Nodig spuitzak met kartelmond (nr. 3 ½ en 4) Ingrediënten – 2 eiwitten (op kamertemperatuur) – ½ theelepel citroensap – 100 gram fijne tafelsuiker – ½ eetlepel cacaopoeder Bereidingswijze • Verwarm de oven voor op 90 ˚C. • Klop met een elektrische mixer de eiwitten iets schuimig. • Voeg nu al kloppend eerst het citroensap, dan beetje bij beetje de suiker toe. Blijf kloppen totdat het eiwit stijf en glanzend is. • Verdeel het eiwit in 2 delen en schep door 1 deel de cacao. De kleur hoeft niet egaal te worden. • Doe het witte eiwit en die met de chocolade apart van elkaar in een spuitzak. • Spuit op een bakblik bekleed met bakpapier telkens sterretjes met een diameter van circa 2 cm en een hoogte van circa 2½ cm. • Bak de schuimpjes in circa 1½ uur gaar. • Zet de oven nu uit en laat de schuimpjes in de oven afkoelen. • Neem de sterren uit de oven en bestrooi ze eventueel voorzichtig met wat cacaopoeder. Gekruide chocolademelk voor 4-6 personen Ingrediënten – 5 kruidnagels – 2 kaneelstokjes – 2 kardemompeulen – 5 pimentkorrels – 1 liter chocolademelk – eventueel slagroom en kaneelpoeder Bereidingswijze • Maak een ‘kruidenbuiltje’ door de kruiden bij elkaar te binden in een klein katoenen doekje. • Doe het builtje in een pan met de chocolademelk en laat zachtjes circa 15 minuten trekken. • Neem het zakje uit de chocolade-
melk en serveer meteen. • Serveer eventueel met slagroom en bestrooi met kaneelpoeder. Fotografie Sigurd Kranendonk Styling Marjolijn Vonk  Receptuur Dosia Brewer  Bereiding Yvonne Jimmink

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Nu in de winkel!


Meer Overige recepten