Gekruide chocolademelk met sterrenschuimpjes
09-11-2013 07:07:58
Voor koude dagen is deze gekruide chocolademelk een uitstekende metgezel. Geef er de knapperige sterrenschuimpjes bij om ze in de warme chocolademelk te dopen. Gekruide chocolademelk met sterrenschuimpjes Voor 30-40 schuimpjes Nodig spuitzak met kartelmond (nr. 3 ½ en 4) Ingrediënten – 2 eiwitten (op kamertemperatuur) – ½ theelepel citroensap – 100 gram fijne tafelsuiker – ½ eetlepel cacaopoeder Bereidingswijze • Verwarm de oven voor op 90 ˚C. • Klop met een elektrische mixer de eiwitten iets schuimig. • Voeg nu al kloppend eerst het citroensap, dan beetje bij beetje de suiker toe. Blijf kloppen totdat het eiwit stijf en glanzend is. • Verdeel het eiwit in 2 delen en schep door 1 deel de cacao. De kleur hoeft niet egaal te worden. • Doe het witte eiwit en die met de chocolade apart van elkaar in een spuitzak. • Spuit op een bakblik bekleed met bakpapier telkens sterretjes met een diameter van circa 2 cm en een hoogte van circa 2½ cm. • Bak de schuimpjes in circa 1½ uur gaar. • Zet de oven nu uit en laat de schuimpjes in de oven afkoelen. • Neem de sterren uit de oven en bestrooi ze eventueel voorzichtig met wat cacaopoeder. Gekruide chocolademelk voor 4-6 personen Ingrediënten – 5 kruidnagels – 2 kaneelstokjes – 2 kardemompeulen – 5 pimentkorrels – 1 liter chocolademelk – eventueel slagroom en kaneelpoeder Bereidingswijze • Maak een ‘kruidenbuiltje’ door de kruiden bij elkaar te binden in een klein katoenen doekje. • Doe het builtje in een pan met de chocolademelk en laat zachtjes circa 15 minuten trekken. • Neem het zakje uit de chocolade-
melk en serveer meteen. • Serveer eventueel met slagroom en bestrooi met kaneelpoeder. Fotografie Sigurd Kranendonk Styling Marjolijn Vonk Receptuur Dosia Brewer Bereiding Yvonne Jimmink