Geglaceerde worteltjes met wilde spinazie

Anne Bonthuis

17 februari 2015

Van smeltend zacht tot kruimige brokken: er is een Frans geitenkaasje voor elke smaak. Chèvre geeft bovendien aan bijna elk gerecht diepgang. Smelt hem in de pan of strooi hem over het bord voor een frisse toets.

Bijgerecht voor 4 personen|Bereiden circa 15 minuten Nodig

  • 500 gram bospeen met loof
  • 200 gram wilde spinazie
  • 5 eetlepels honing
  • 10 gram Persillé de chèvre fermier
  • 1 liter water

De uitgesproken smaak past goed bij zoet en geeft milde gerechten net wat extra’s

Bereidingswijze

  1. Zet een ruime pan met gezouten water op het vuur en breng aan de kook.
  2. Snijd het loof van de wortels op 2 centimeter af. Schil de wortels.
  3. Kook de wortels circa 3 minuten, neem ze uit de pan en laat ze uitlekken.
  4. Doe de wortels terug in de pan met de honing en zet dit op laag vuur.
  5. Bak ze circa 8 minuten al omscheppend, zodat de wortels goed bedekt zijn met honing en ze karamelliseren.
  6. Was de wilde spinazie en verdeel die over een schaal.
  7. Leg daarop de gekarameliseerde wortels en brokkel de geitenkaas eroverheen.

   


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Bijgerecht