Gefrituurde sprotjes met kruidige mayonaisedip

seasons

07-09-2014 07:45:42

sprot met kruidenmayonaise

sprot met kruidenmayonaiseEen frisse kruidige dip die heerlijk smaakt bij de knapperig gefrituurde mini visjes. Kruidenmayonaise dip met gefrituurde verse sprotjes voorgerecht voor 4 personen Ingrediënten: – 150 gram zelfgemaakte pittige mayonaise (zie recept hieronder) – ½ bosje platte peterselie, fijngehakt – ½ bosje dille, fijngehakt – ½ bosje bieslook, fijngehakt – 1 ansjovisfilet, fijngeprakt – 1 eetlepel kappertjes, fijngehakt – 2 eetlepels yoghurt – 600 gram verse sprotjes – 4 eetlepels bloem – snufje zout – versgemalen peper – snufje cayennepeper – olie om te frituren Bereiding: • Meng de mayonaise met de peterselie, de dille, de bieslook, de ansjovisfilet, de kappertjes en de yoghurt. • Was de sprotjes en dep ze droog. Meng de bloem met het zout, de peper en de cayennepeper schud de vis er door totdat alles met een laagje meel is bedekt. • Verhit de olie tot 170°C en bak de vis in een paar porties in 1-2 minuten goudbruin en gaar. • Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer met de kruiden mayonaise ———————————————————————- Mayonaise • Doe 2 eidooiers (met eventueel 1 geperst teentje knoflook voor knoflookmayonaise), 1 theelepel mosterd, ½ theelepel zout, een snufje versgemalen peper in een kom en klop los. • Zet een fles met ca. 300 milliliter arachide olie klaar. • Voeg al kloppend met een elektrische mixer scheutje voor scheutje telkens een heel klein beetje olie toe aan het eimengsel. Na een tijdje kan er telkens iets meer olie bij. • Breng op smaak met citroensap. Doe de mayonaise in een goed schoongemaakte en gesteriliseerde pot. In de koelkast is de mayonaise ca. 4 dagen te bewaren. Fotografie: Rob van der Vet Styling: Jet Krings Bereiding: Yvonne Jimmink Tekst en recepten: Dosia Brewer

Nu in de winkel!

Meer Recepten