Frisse lemon-curd-pudding

seasons

23 January 2015

lemoncurd-pudding

lemoncurd-pudding

Romige slagroom, zoetzure lemon curd en frisse Griekse yoghurt maken samen een heerlijk nagerecht.

Frisse lemon-curd-pudding Nagerecht voor 4-6 personen

Ingrediënten: – 5 blaadjes gelatine – 500 gram Griekse yoghurt – 250 gram lemon curd – 1 zakje vanillesuiker – 20 gram fijne tafelsuiker – 125 milliliter slagroom – 1 eetlepel citroensap – 1 eetlepel Cointreau (of meer naar smaak)

Bereiding: • Bekleed een puddingvorm van 1 liter met huishoudfolie of spoel de vorm om met water. • Week de gelatine in ruim koud water. • Meng de Griekse yoghurt met 125 gram van de lemon curd en beide suikers. • Sla de slagroom stijf. • Verwarm het citroensap in een pannetje en los er de uitgeknepen gelatine in op. • Roer de gelatine door het yoghurtmengsel en schep er voorzichtig de slagroom door. • Doe de massa in de vorm en laat minstens 3 uur in de koelkast opstijven. • Klop de rest van de lemon curd los met de Cointreau. • Schenk de saus over de pudding.

Puddingvorm van aardewerk € 11,95 (De Bosrand Brocante). Schoteltjes € 2,95 en € 2,50 (Nijhof en Sissy-Boy Homeland). Lepels (privébezit).

Receptuur Dosia Brewer Fotografie Rob van der Vet Styling Jet Krings Bereiding Yvonne Jimmink


Gratis voor jou



Meer Nagerecht