Frambozen-basilicum mousse

Marloes Blom

29 juni 2022

frambozen-basilicum mousse

Frambozen, wij zijn er dol op. En dus ook op deze heerlijke frambozen-basilicum mousse uit het nieuwste boek van Kyra de Vreeze: ‘Homegrown.’. Zo maak je ‘m!

Frambozen-basilicum mousse

Dessert | Voor 4 porties | Tijd: 15 minuten

Ingrediënten

  • 300 g verse of bevroren frambozen (ontdooid)
  • 2 tl agar-agarpoeder
  • 1 tl vanille-extract (in Homegrown vind je ook een recept om die zelf te maken)
  • 4 el bietsuiker
  • 300 ml slagroom
  • 15 tot 20 blaadjes verse basilicum

Bereiding

  1. Doe de frambozen, de agar-agar, de vanille en de suiker in een steelpannetje. Verwarm tot het zachtjes kookt. Zet het vuur laag en laat het mengsel nog ongeveer 5 minuten heel zachtjes doorpruttelen. Roer tijdens het verwarmen.
  2. Doe de frambozensaus in de keukenmachine en blend gedurende een paar seconden tot het geheel smeuïg is. Giet af en laat afkoelen. Maak de keukenmachine schoon en gebruik hem om de slagroom op te kloppen. Je kunt de slagroom natuurlijk ook handmatig met een garde stijfkloppen. Voeg de frambozensaus aan de slagroom toe en klop het geheel nog 15 seconden op tot het volledig gemengd is. Schep het in bakjes en zet het in de koelkast tot gebruik. Je maakt de mousse af met verse frambozen, (micro) basilicumblaadjes en een snufje gedroogde lavendelbloemetjes.

Homegrown. 60 recepten en ideeën voor en lokaal, vitaal en zelfvoorzienend leven

Kyra de Vreeze leert je in ‘homegrown.’ hoe je een eigen moestuin onderhoudt en kookt met lokale en zelfgeteelde seizoensproducten. We vinden het vanzelfsprekend dat de supermarkten vol liggen met prachtig geteelde groenten, maar wat weten we zelf eigenlijk over het telen, verwerken en conserveren van eten? Pak de regie terug en ontdek hoe je met liefde voor de aarde voedsel kunt verbouwen en kunt koken (ja, ook in de stad!). Het resultaat is dat je je nog nooit zo goed gevoed en vitaal gevoeld hebt.

Kyra de Vreeze is een gecertificeerd natuurgeneeskundige en schreef eerder ‘Kyra’s Kitchen’ en ‘vegan.’.

Kyra de Vreeze | Homegrown | Kosmos | € 22,50 | Meer info via kosmosuitgevers.nl, bestellen kan (ook) via je plaatselijke boekhandel.

CREDITS: TEKST & FOTOGRAFIE KYRA DE VREEZE

Meer lekkers met frambozen

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Nagerecht