Chocolade-meringuetaart met frambozen-champagnecoulis

Marloes Blom

12 februari 2022

Chocolade-meringuetaart met frambozen-champagnecoulis

Wij zijn dol op frambozen, óók om mee te bakken. Zoals deze (vegan) gedraaide cranberryframbozenkrans en wat dacht je van deze frambozenmacarons… ? Maar we zijn ook dol op chocolade. Dus we likken onze vingers af bij deze deze chocolade-meringuetaart met frambozen-champagnecoulis….

Chocolade-meringuetaart met frambozen-champagnecoulis

Voor 1 taart, 12-16 punten | 20 min. + 45 min. oventijd

Ingrediënten

Voor de taart

  • 200 g boter + extra om in te vetten
  • bloem om te bestuiven
  • 200 g amandelmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 260 g fijne kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 el maïzena
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1⁄2 tl kaneel
  • zout
  • 5 eieren
  • 200 g pure chocolade (± 73%)
  • 1 tl (wittewijn)azijn

Voor de coulis

  • 250 g diepvriesframbozen, ontdooid
  • ca. 50 g poedersuiker
  • 50 ml droge mousserende wijn (brut)

Chocolade-meringuetaart met frambozen-champagnecoulis

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  2. Bekleed de bodem van een springvorm (Ø 28 cm) met bakpapier. Vet de randen van de vorm in met boter en bestuif met bloem, klop de overtollige bloem eruit.
  3. Meng voor de cake het amandelmeel, bakpoeder, 180 g van de fijne kristalsuiker, vanillesuiker, maïzena, gemberpoeder, kaneel en een snufje zout.
  4. Scheid 2 eieren.
  5. Hak de chocolade grof en smelt met de boter in een pan op laag vuur. Neem van het vuur, laat iets afkoelen, roer er 3 eieren en 2 eidooiers door en voeg het amandel-suikermengsel toe. Schenk het deeg in de vorm, strijk het glad en laat het iets opstijven. Bak ± 30 min. in de oven.
  6. Klop intussen de overige eiwitten met een snufje zout schuimig in een vetvrije kom met een mixer met vetvrije kloppers. Voeg de azijn toe en voeg al kloppend geleidelijk de resterende suiker toe. Klop het mengsel tot het glanzende stijve pieken krijgt.
  7. Haal de cake na 30 min. uit de oven en verdeel de meringue erover. Bak nog eens 15-18 min. in de oven.
  8. Neem uit de oven en laat de taart een beetje afkoelen. Neem uit de springvorm terwijl de taart nog warm is en laat afkoelen op een taartrooster.
  9. Pureer voor de coulis de frambozen en poedersuiker met een staafmixer en druk het mengsel door een zeef. Roer de mousserende wijn erdoor.
  10. Snijd de chocolade-meringuetaart in punten en serveer met de frambozen-champagnecoulis.

CREDITS: PRODUCTIE TAVERNE AGENCY | FOTOGRAFIE JULIA HOERSCH | BEWERKING RECEPTUUR DOSIA BREWER

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Recepten