Je kán natuurlijk een ‘gewoon’ brood bakken. Maar je kan ook eens iets anders doen. Bijvoorbeeld deze variant, een focaccia met bramen, tijm en rozemarijn. Zeg nou zelf, dat ziet er toch prachtig uit?
Focaccia met bramen
Bijgerecht voor ± 4 personen | ± 30 min. + bak- en rijstijd ± 1 uur en 45 min.
Ingrediënten
• 500 g bloem • 10 g gist • 15 g suiker • 10 g zout • 300 ml water, lauwwarm • olijfolie • 100 g bramen • 2 takjes tijm • 3 takjes rozemarijn • Maldon zeezout
Bereiding
- Meng de bloem, gist, suiker, het zout en water in een kom. Kneed dit in 10 min. tot een samenhangend en elastisch deeg. Vet een kom in met olijfolie en leg de deegbal erin. Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat het deeg 45 min. op een warme plek rijzen.
- Ris intussen de blaadjes van de takjes tijm en rozemarijn.
- Bestuif het werkblad met bloem. Kneed het deeg opnieuw door en vorm er een langgerekt, plat brood van. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg het brood erop. Laat het deeg nogmaals 30 min. onder een vochtige theedoek rijzen op een warme plek.
- Maak met je knokkels kuiltjes in het deeg en verdeel de bramen en de kruiden over het deeg. Besprenkel met olijfolie en zeezout en bak het brood in 25 min. goudbruin.
CREDITS: Fotografie Jan Luijk | Productie & styling Ingrid van Kuringen | Recepten & foodstyling Julie Teeken | Bewerking Dosia Brewer
Zelf bosvruchten plukken?
Hier vind je adressen van pluktuinen.
Bramen over?
Maak deze bramensaus