Fantastisch en fris zomerdrankje: flowerpunch met fruit en eetbare bloemen.
Flowerpunch met fruit en bloemen
Ingrediënten
- 100 ml crème de cassis
- 0,5 l water met prik
- 1 fles prosecco
- 250 g aardbeien
- 2 nectarines
- 100 g frambozen
- 20 g eetbare bloemen
- 10 bloemen-ijsblokjes (zie recept hieronder)
Bereiding
- Meng de crème de cassis met het prikwater en de prosecco in een grote kan.
- Verwijder de kroontjes en halveer de aardbeien
- Halveer de nectarines, verwijder de pit met een scherp mesje. Snijd de nectarines in partjes.
- Doe de aardbeien, nectarines en frambozen samen met de eetbare bloemen en de ijsklontjes bij de kan. Een heerlijk aperitief.
Bloemen-ijsblokjes
Ingrediënten
- 50 ml vlierbloesemsiroop
- 1 liter water (eventueel gefilterd of gedestilleerd)
- 50 g eetbare viooltjes
- 2 takjes citroenmelisse
- 2 ijsblokjeshouders
Bereiding
- Meng de vlierbloesemsiroop met het water. Wil je de ijsklontjes mooi transparant houden, gebruik dan gefilterd water of gedestilleerd water. (Gedestilleerd water 2x koken en tussentijds af laten koelen voor het beste effect).
- Pluk de blaadjes citroenmelisse van de takjes.
- Verdeel de viooltjes en de blaadjes citroenmelisse over de vakjes van de ijsblokjeshouder.
- Verdeel de vlierbloesemlimonade over de ijsblokjeshouder en laat bevriezen.
Lees ook…
DIY: maak je eigen likeur! 3x zomerse smoothie bowl Om af te koelen: yoghurtijs met aalbessen