Flensjestaart met bosvruchtenjam

Anne Bonthuis

12-09-2018 14:45:40

flensjestaart

Niet alleen feestelijk om te zien, maar ook nog eens heel erg lekker! Deze flensjestaart met zelfgemaakte bosvruchtenjam is perfect voor een uitgebreide lunch of als toetje. Van jong tot oud: je doet er iedereen een plezier mee.

Flensjestaart met bosvruchtenjam

Recept voor 10 personen Bereiding: 1 uur

Ingediënten voor de jam

  • 250 g bosvruchten, schoon- gemaakt en gewassen
  • 250 g geleisuiker
  • sap van 1 citroen
  • ook nodig: weckpot

Bereiding van de jam

  1. Maak eerst de jam. Verwarm hiervoor de bosvruchten samen met de suiker en citroen in een pan met een dikke bodem.
  2. Laat de jam 5 min. doorkoken op laag vuur.
  3. Schep de jam in een schone weckpot.

Ingediënten voor de flensjes

  • 200 g bloem, gezeefd
  • 3 eieren
  • 500 ml melk
  • 60 g zoute boter, gesmolten + extra om in te vetten
  • boter om in te bakken
  • 100 g bosvruchten voor de garnering

flensjestaart

Bereiding van de flensjes

  1. Doe de gezeefde bloem in een beslagkom. Roer er met de vork door en maak er een kuiltje in.
  2. Voeg de eieren en een derde gedeelte van de melk toe. Roer het geheel goed door met een vork.
  3. Giet de iets afgekoelde gesmolten boter toe en roer het geheel met een garde goed glad.
  4. Giet de rest van de melk erbij en mix tot een glad beslag, zorg dat er geen klontjes meer zijn.
  5. Bak de flensjes in een hete koekenpan met een dikke bodem. Vet de pan steeds in met een beetje boter en bak de flensjes zo dun mogelijk. Laat ze goed afkoelen voordat ze verder verwerkt worden tot een taart.
  6. Besmeer tot slot elk flensje met zelfgemaakte jam en stapel op elkaar. Garneer met de verse bosvruchten. Tip: lekker met crème fraîche.

FOTOGRAFIE JAN LUIJK | PRODUCTIE & STYLING INGRID VAN KURINGEN | RECEPTEN & FOODSTYLING JULIE TEEKEN | BEWERKING DOSIA BREWER

Lees ook:

Witte-chocoladebars met blauwe bessen en dadels 4x pluktuinen met bosvruchten Pruimentaart met amandelen


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."


De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Lunchgerecht