Feestelijke snacks voor op (de) feestdagen

Marjolein ter Braak

24 december 2021

garnalenkoekjes

Handig om achter de hand te hebben bij een feestje, of als je bezoek verwacht tijdens de feestdagen. Met deze feestelijke snacks breng je wat bijzonders op de borreltafel. Als het feest is, of het nu een verjaardag is, of een feestdag zoals kerst of pasen, gaat het vaak gepaard met drukte. Jezelf opsluiten in de keuken, en je richten op het enkele doel om iets lekkers uit de oven te toveren kan dan verrassend rustgevend werken. Hieronder vind je vijf lekkere snacks die je met een gerust hart op tafel kunt zetten. Misschien krijg je er zelfs een applausje voor.

1. Feestelijke paddenstoel-pasteitjes

Een fantastische combinatie tussen bladerdeeg en paddenstoelenragout. Ook handig als je iets vegetarisch wilt maken. Volgens de bedenkers van dit recept, Lisette Kreischer en Maartje Borsnheden van het kookboek ‘FAMily.EAT.PLANT.’ is deze snack in veel families geliefd onder kinderen, pubers en volwassenen. Feestelijk doch simpel, daar houden we van. Bekijk hier hoe je ze maakt.

paddenstoelen pasteitjes

CREDITS: TEKST LISETTE KREISCHER & MAARTJE BORST | BEELD LISETTE KREISCHER

2. Sesambroodjes met sinaasappel, geitenkaas, olijven en honing

Te nuttigen als bijgerechtje bij het kerstdiner, maar ook bijzonder lekker als feestelijke snack. Let op, het deeg moet even rijzen, dus begin in de keuken met dit hapje. Hier vind je het recept.

feestelijke snacks

RECEPTUUR: SUSANNA FYRING LIEDGREN | BEWERKING: DOSIA BREWER | FOTOGRAFIE SUSANNA BLÅVARG.

Nog op zoek naar leuke cadeautjes? Hier vind je 9 tips.

3. Bloemkoolsteak: sober en simpel

Less is more, soms ook bij feestelijke snacks. De kappertjessalsa maken dit gerecht. Veel ingrediënten heb je niet nodig, maar lekker dat het is! Je maakt het in tien minuten, en moet dan nog vijftig minuten (oven-)geduld hebben. Aan de slag!

bloemkoolsteak

CREDITS: PRODUCTIE TAVERNE AGENCY | FOTOGRAFIE LINE DAMMEN | VERTALING RECEPTUUR DOSIA BREWER

4. Garnalenkoekjes met venkelblad

Deze garnalenkoekjes zijn net even anders dan de traditionele viskoekjes, maar minstens zo lekker. Ze komen uit ons kookboek Oogstkoken, met de lekkerste recepten uit 25 jaar Seasons. Uitproberen dan maar?

feestelijke snacks

FOTOGRAFIE ROB VAN DER VET | STYLING JET KRINGS | RECEPTUUR DOSIA BREWER

Ben je tot slot nog op zoek naar een lekkere dip? Deze zelfgemaakte pesto is om je vingers bij af te likken.   OMSLAGBEELD: FOTOGRAFIE ROB VAN DER VET

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Recepten