Exclusief: Librije-recept van Jonnie Boer

seasons

18-07-2012 13:28:23

Coquille-St.-Jacques

Coquille-St.-Jacques Op zaterdag 28 juli a.s. viert Seasons het 20-jarig jubileum met een lunch bij de kweker van De Librije. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar voor deze bijzondere lunch. Reserveren kan tot woensdag 25 juli, dus wees er snel bij! Exclusief voor Seasons gaf De Librije één van haar recepten prijs. Coquille St. Jacques met sap van geroosterde knol, merg en kastanje. Alle informatie en hoe u kunt reserveren voor deze bijzondere lunch in samenwerking met Food On Tour (het cateringbedrijf van Jonnie Boer) vindt u hier. Coquille St. Jacques met sap van geroosterde knol, merg en kastanje Coquille Open de hand gedoken coquilles en snijd deze in drie plakjes. Laat deze rauw en strooi wat zeezout voor het serveren op de plakjes. Merg Snijd de merg in plakken en maak hier mooie rondjes van. Strooi hier wat vers gemalen korianderkorrels over. Kastanje Snijd de geroosterde kastanje in vieren en leg deze op de merg. Leg hier de plakjes coquille op Geroosterd knolsap Rooster de knollen op de BBQ. Wanneer ze mooi geroosterd zijn snijd ze dan in stukken en sap ze in de sapcentrifuge. Maak het sap op smaak met wat zout en xantana. Zwarte knoflookballetjes 40 teentjes zwarte knoflook 5 teentjes knoflook 1 liter kipbouillon 2,5 gram zwarte inkt 11 gram agar Xantana Cayenne, zout en aceto. Bak de knoflook op laag vuur in olie aan tot het een beetje karameliseerd. Hierna de bouillon erbij en gaar koken. Blenderen, zeven en de rest van de ingrediënten erbij en nogmaals opkoken. Maak mooie parels door de massa te druppelen in stikstof. Knolpuree Knol Room Tijm Zout Cayenne Snijd de knol in blokjes en gaar deze met room, tijm, zout en peper op 100 graden voor 45 minuten in de oven. Blender de gare knol tot een glad mengsel. Maak het af met zout, cayenne en citroensap. Garneer het gerecht met Oost Indische kers blad, bloem, misome en borage.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Nu in de winkel!

Meer Recepten