Espresso-kaneeltaart met noten en honing

seasons

17-10-2014 06:00:49

kaneeltaart espresso honing noten

kaneeltaart espresso honing notenAls de tinten van het bos langzaam van groen naar geel, rood en oranje kleuren en de eerste glanzend bruine kastanjes onder hun stekelige jasje piepen, is het extra bijzonder om te picknicken in het bos. Dit espresso-kaneeltaartje is een heerlijk zoete aanvulling. Espresso-kaneeltaart met noten en honing Nagerecht voor 6-8 personen Ingrediënten: – 170 gram boter – 165 gram lichtbruine basterdsuiker – 1 ei – 140 gram bloem – 1 theelepel bakpoeder – ½ theelepel kaneel – 60 milliliter espressokoffie – 120 milliliter melk – 90 gram ongezouten, gemengde grote noten – 6 eetlepels honing Bereiding: • Verwarm de oven voor op 160 °C. • Klop de boter met de suiker romig met een elektrische mixer. • Voeg het ei toe en klop goed door. Doe nu de bloem, het bakpoeder, kaneel, espresso en de melk erbij. Klop goed door en giet het beslag in een ingevette bakvorm. • Bak de taart in circa 1 uur gaar of tot hij stevig en goudbruin is. Laat helemaal afkoelen en garneer met de noten en de honing. Tip: Snijd de taart eventueel thuis al in mooie punten. Vervoer de zoetigheid in een goed afsluitbare plastic doos. Of vervoer hem in de bakvorm waar u een theedoek omheen bindt ter bescherming. Tekst: Dosia Brewer Fotografie: Colin Cooke/Taverne Agency Food & styling: Paul Lowe Uit Seasons 7-2012  

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Nu in de winkel!

Meer Nagerecht