Erwtensoep met een kruidenkick en parmezaankoekjes

Linde Verhulst

04-11-2017 08:45:14

erwtensoep

Wintersoepen

Erwtensoep is heerlijk met de koude dagen die voor de deur staan. Warm lekker op en geniet van deze heerlijke soep. Hoofdgerecht voor 4 personen Bereidingstijd: ±60 min. waarvan oventijd ± 20 min. Weken/koken: ±1 nacht/1 uur

Ingrediënten voor de erwtensoep en koekjes:

  • 350 g gedroogde erwten
  • Blaadjes van 2 bosjes basilicum
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 50 g pijnboompitten
  • 130 g Parmezaanse kaas, geraspt + extra om te serveren
  • 4 el olijfolie
  • 750 ml tuinkruidenbouillon
  • 3 el mascarpone

Bereiding:

  1. Week de erwten 1 nacht in ruim water.
  2. Kook ze ± 20 min. en neem 1 flinke schep (±50 gram) uit de pan.
  3. Kook de rest van de erwten in 30-40 min. helemaal gaar.
  4. Houd wat basilicum apart voor de garnering.
  5. Doe de rest van de blaadjes in een keukenmachine met de knoflook, de pijnboompitten, 30 g Parmezaanse kaas en de olijfolie.
  6. Draai er een smeuïge pesto van (voeg eventueel wat extra olie toe) en breng op smaak met zout.
  7. Verwarm de oven voor op 200 ⁰C.
  8. Bekleed een bakblik met bakpapier.
  9. Maak 8 hoopjes van de rest van de Parmezaanse kaas.
  10. Druk iets aan en bak in de oven in ± 5 min. tot knapperige koekjes.
  11. Neem uit de oven en houd apart.
  12. Schakel de oventemperatuur naar 210 ⁰C.
  13. Schep 1 el pesto door de achtergehouden erwten.
  14. Bak ze op een bakplaat in het midden van de oven in 15-20 min. knapperig.
  15. Doe de rest van de erwten in een soeppan, voeg de bouillon toe en kook even door.
  16. Houd 1 el pesto apart en pureer de soep met de rest.
  17. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  18. Verdeel de soep over 4 borden of kommen.
  19. Klop de mascarpone los en roer in 2 slagen door de soep.
  20. Garneer met wat extra pesto, geroosterde erwten en de parmezaankoekjes.

erwtensoepProductie, tekst en recepten: Dosia Brewer. Fotografie: Jan Luijk Probeer ook eens deze herfstige risotto van gort met pompoen. En voor het toetje raden wij je yoghurtijs met aalbessen aan.


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."


De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Hoofdgerecht