Met een stevig en eenvoudig ontbijt begint de dag met een feestje. Wegdromen bij zonsopgang met verse eieren, zelf gebakken boerenbrood met walnoten en cranberry’s, kaas met vijgen en heerlijke hangop.
Honing-gemberboter, blauwkaasboter en chocoladeboter met kaneel
Honing-gemberboter
Nodig
- 200 gram (boeren) roomboter
- Stukje gember van ca. 1,5 cm
- 4 eetlepels honing
Bereiding
- Laat de boter buiten de koelkast iets zachter worden.
- Meng er de honing en gember door en maak er een mooi vormpje van.
- Laat in de koelkast weer opstijven.
Blauwkaasboter
Nodig
- 200 gram (boeren) roomboter
- 50 gram blauwe kaas (Danish blue)
- 1 theelepel grof gemalen zwarte peper
Bereiding
- Laat de boter buiten de koelkast iets zachter worden.
- Meng er de rest de kaas en peper door en laat in de vorm van een kaaspuntje in de koelkast opstijven.
Chocoladeboter met kaneel
Nodig
- 200 gram (boeren) roomboter
- 25 gram witte chocolade
- mespuntje kaneel
Bereiding
- Laat de boter buiten de koelkast iets zachter worden.
- Smelt de chocolade in de magnetron in een paar minuten.
- Roer iedere minuut door.
- Laat iets afkoelen en meng samen met de kaneel door de boter.