Drie boters

Anne Bonthuis

23-12-2015 01:48:53

Met een stevig en eenvoudig ontbijt begint de dag met een feestje. Wegdromen bij zonsopgang met verse eieren, zelf gebakken boerenbrood met walnoten en cranberry’s, kaas met vijgen en heerlijke hangop.

roomboter

Honing-gemberboter, blauwkaasboter en chocoladeboter met kaneel

Honing-gemberboter

Nodig

  • 200 gram (boeren) roomboter
  • Stukje gember van ca. 1,5 cm
  • 4 eetlepels honing

Bereiding

  1. Laat de boter buiten de koelkast iets zachter worden.
  2. Meng er de honing en gember door en maak er een mooi vormpje van.
  3. Laat in de koelkast weer opstijven.

 

Blauwkaasboter

Nodig

  •  200 gram (boeren) roomboter
  • 50 gram blauwe kaas (Danish blue)
  • 1 theelepel grof gemalen zwarte peper

Bereiding

  1. Laat de boter buiten de koelkast iets zachter worden.
  2. Meng er de rest de kaas en peper door en laat in de vorm van een kaaspuntje in de koelkast opstijven.

 

Chocoladeboter met kaneel

Nodig

  • 200 gram (boeren) roomboter
  • 25 gram witte chocolade
  • mespuntje kaneel

Bereiding

  1. Laat de boter buiten de koelkast iets zachter worden.
  2. Smelt de chocolade in de magnetron in een paar minuten.
  3. Roer iedere minuut door.
  4. Laat iets afkoelen en meng samen met de kaneel door de boter.

Nu in de winkel!

Meer Overige recepten