De Wilde Keuken

Anne Bonthuis

14-12-2015 12:20:21

Speciaal voor Seasons schreef kookboekenrecensent Marco Louter, drie recensies van drie kookboeken. Inspiratie voor de feestdagen: om zelf de overheerlijke gerechten te maken, of als cadeautip voor je naasten! wilde keuken Kerst, winter en wild zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en komen samen in deze indrukwekkende sfeervolle wildbijbel. Je krijg je meteen zin om in de keuken te gaan staan! De Wilde Keuken is zoals we van Reynauds boeken gewend zijn: een weerzien van zalige foto’s, persoonlijke verhalen en grappige tekeningen illustraties. Dit kookboek is net zo puur, eerlijk en ongecompliceerd als het wild zelf. Als kleinzoon van een slager groeide hij op met vlees en daar ligt nog steeds zijn passie. Hij geniet ervan om te koken voor vrienden en familie en niet in de laatste plaats voor zijn drie kinderen. Nu heeft chef en kookboekenauteur Reynaud een restaurant in Montreuil (nabij Parijs) in Frankrijk. In dit boek dat overzichtelijk verdeeld is in haarwild en veerwild, laat Stéphane Reynaud zien op welke manier hij zelf jaagt op onder andere zwijn, gevogelte, hert en konijn en hoe hij deze buit vervolgens bereidt. Voor elke soort wild demonstreert hij het plukken, fileren en bereiden en hij deelt zijn lekkerste recepten. Denk aan grootse klassiekers zoals terrine van everzwijn en gebraden hert, maar ook onverwachte combinaties zoals fazant met bosbes en aardpeer. Of hij roostert eend met wortels, draait hij paté van ree en varken en overgiet hij wildzwijn met chorizosaus. Mijn persoonlijke favoriete recept: de hazenrisotto met eekhoorntjesbrood! Reynaud laat met dit wildkookboek zien, maar dit geldt ook voor zijn andere kookboeken, dat alles draait om smaak, de juiste ingrediënten en de liefde voor het vak.  

Recensie: Marco Louter (www.kookboekenrecensies.nl) | Uitgeverij: Fontaine

couverture à poils_test_v4.indd

Bekijk ook de andere twee recensies van kookboeken voor dit seizoen

Nu in de winkel!

Meer Overige recepten