Citroenkabeljauw met haricots verts

seasons

11 May 2012

kabeljauw citroen haricots verts venkel bakpapier

kabeljauw citroen haricots verts venkel bakpapierCitroenen en limoenen zijn niet alleen de zuurste, maar ook de populairste citrusvruchten. Een partje citroen bij de vis, een sheutje limoensap in de soep of wat geraspte schil in gebak; de twee zusjes komen in de keuken altijd van pas. In Seasons 4 vindt u 6 recepten met deze twee citrusvruchten. Op Seasons.nl vast een voorproefje. Citroenkabeljauw met haricots verts en venkel Hoofdgerecht voor 4 personen 2 venkelknollen, schoongemaakt 150 gram haricots verts 1 citroen (onbespoten) 1 limoen (onbespoten) 1 bos bosuitjes 2 teentjes knoflook, fijngehakt 4 laurierblaadjes 4 takjes tijm 600 gram kabeljauwfilet versgemalen zeezout en peper 100 milliliter olijfolie bakpapier * Maak de venkel en de haricots verts schoon. Let op: bewaar wat venkelblad. Snijd de venkel, de citroen en de limoen in dunne plakjes en de bosui in ringetjes. * Verdeel alle groenten, de knoflook, de laurier en de tijm over 4 vellen bakpapier. Leg hier de kabeljauwfilet op en maal er zeezout en peper over. Verdeel er ook de plakjes citroen en limoen over en besprenkel met olijfolie. * Vouw de pakketjes dicht en bewaar ze in de ijskast of bak ze meteen in een voorverwarmende oven op 175 °C in 18 minuten gaar. * Garneer met wat venkelblad. Lekker met een puree. Fotografie Eric van Lokven Styling Jan-Willem van Riel Recept en bereiding Jacqeline Petrowski Tekst Dosia Brewer


Gratis voor jou



Meer Hoofdgerecht