Voor de liefste moeder

seasons

30 August 2013

Vijgen_notenbrood

Tekst en recept: Vicky Stork 

Vijgen_notenbrood Vandaag een recept voor een chocolade-vijgenbrood. Heerlijk als dessert en om alle moeders eens te verwennen!  Chocolade-vijgenbrood Voor 1 rol Ingedrienten: – 500 gram gedroogde vijgen, geweld – 125 gram hazelnoten – 125 gram amandelen – 25 gram pure chocolade – 0,5 theelepel Chinees vijfkruidenpoeder – 2 eetlepels sinaasappelrasp – 2 deciliter anijslikeur Bereiding:

  • Snijd de vijgen in kleine stukjes.
  •  Hak de helft van de amandelen en hazelnoten grof en laat de rest van de noten heel.
  •  Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron.
  •  Meng het vijfkruidenpoeder, de sinaasappelrasp en de anijslikeur door elkaar.
  • Kneed de vijgen, specerijenmengsel en gehakte noten goed door elkaar en meng daarna ook de hele noten en het chocolademengsel erdoor tot een kleverig, maar stevig ‘deeg’.
  • Als het deeg te droog is, voeg dan nog theelepeltje voor theelepeltje extra likeur door de massa, tot er een stevige bal gevormd kan worden.
  •  Vorm een ‘broodje’ van de massa en pak het in huishoudfolie in.
  • Laat minstens een dag stevig worden op een koele plaats.
  •  Snijd dunne plakjes vijgenbrood en serveer met bijvoorbeeld blauwschimmelkaas en een glaasje port of rode wijn en wat verse vijgen.

Tekst en recepten Vicky Stork  Fotografie Albert Roosenburg, Cameron studio – Lieke Heijn, Pim Janswaard (receptuur)  Styling Anouk Kef  Foodstyling Yvonne Jimmink


Gratis voor jou



Meer Overige recepten