Voor de liefste moeder
30-08-2013 07:34:58
Tekst en recept: Vicky Stork
Vandaag een recept voor een chocolade-vijgenbrood. Heerlijk als dessert en om alle moeders eens te verwennen! Chocolade-vijgenbrood Voor 1 rol Ingedrienten: – 500 gram gedroogde vijgen, geweld – 125 gram hazelnoten – 125 gram amandelen – 25 gram pure chocolade – 0,5 theelepel Chinees vijfkruidenpoeder – 2 eetlepels sinaasappelrasp – 2 deciliter anijslikeur Bereiding:
- Snijd de vijgen in kleine stukjes.
- Hak de helft van de amandelen en hazelnoten grof en laat de rest van de noten heel.
- Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron.
- Meng het vijfkruidenpoeder, de sinaasappelrasp en de anijslikeur door elkaar.
- Kneed de vijgen, specerijenmengsel en gehakte noten goed door elkaar en meng daarna ook de hele noten en het chocolademengsel erdoor tot een kleverig, maar stevig ‘deeg’.
- Als het deeg te droog is, voeg dan nog theelepeltje voor theelepeltje extra likeur door de massa, tot er een stevige bal gevormd kan worden.
- Vorm een ‘broodje’ van de massa en pak het in huishoudfolie in.
- Laat minstens een dag stevig worden op een koele plaats.
- Snijd dunne plakjes vijgenbrood en serveer met bijvoorbeeld blauwschimmelkaas en een glaasje port of rode wijn en wat verse vijgen.
Tekst en recepten Vicky Stork Fotografie Albert Roosenburg, Cameron studio – Lieke Heijn, Pim Janswaard (receptuur) Styling Anouk Kef Foodstyling Yvonne Jimmink