Cadzandse boerenknoop

seasons

27-09-2013 06:38:29

zeeuwse knoop cakeBitterkoekjes en anijs zijn de meest bijzondere ingrediënten in deze cake. Het zijn ook de kenmerkende smaken van een echt traditioneel Zeeuws toetje: de Cadzandse boerenpudding (Kezanse boerepottienk). Het is een romige pudding die traditioneel alleen bij speciale gelegenheden op tafel kwam. De Zeeuwse knoop vorm is te koop via www.zeeuwseknop.nl Op de site vindt u verkooppunten door het hele land. Cadzandse boerenknoop cake voor ca. 8 personen Ingrediënten: – 175 gram zachte boter + extra om in te vetten – 175 gram suiker – 3 grote eieren – 30 gram bitterkoekjes – (melk om in te weken) – 145 gram zelfrijzend bakmeel – 1 theelepel bakpoeder – 1 theelepel anijszaadjes – rasp van ½ (biologische) citroen – snufje zout – 1 blokje anijs voor anijsmelk (of poedersuiker) Bereiding: Klop de boter en de suiker met een electrische mixer licht en romig. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en klop goed door. Week de stukgemaakte bitterkoekjes ca. 15 min in melk en knijp ze goed uit (of draai ze zonder te weken tot fijne kruimels in een keukenmachine). Zeef het bakmeel met het extra bakpoeder in de kom met het botermengsel en voeg ook de bitterkoekjes, het anijszaad, de citroenrasp en het zout toe. Meng alles goed door elkaar. Verwarm de oven voor op 165 °C. Vet de vorm in en schep het beslag er in. Bak in het midden van de oven in ca. 45 min. gaar. Laat de cake ca. 5 min. afkoelen in de vorm. Neem de cake uit de vorm en laat helemaal afkoelen. Vijzel of maal het anijsblokje fijn en bestrooi er de cake mee. Lekker met zure room. Tekst en receptuur: Dosia Brewer Fotografie: Sigurd Kranendonk Styling recept: Marjolein Vonk

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Nu in de winkel!

Meer Nagerecht