Geitenkaas past goed bij verschillende soorten gerechten en geeft bovendien aan bijna elk gerecht diepgang. De nootachtige, iets zoete smaak van Rigotte de Condrieu geeft een goed tegenwicht aan deze kruidige burger van lamsgehakt.
Van smeltend zacht tot kruimige brokken: er is een Frans geitenkaasje voor elke smaak. Chèvre geeft bovendien aan bijna elk gerecht diepgang. Smelt hem in de pan of strooi hem over het bord voor een frisse toets. Over Rigotte de Condrieu: deze kleine geitenkaas uit de buurt van Lyon kan jong gegeten worden, maar na enkele weken rijpen komt hij pas echt goed op smaak
Hoofdgerecht voor 4 personen| Bereiden: circa 20 minuten
Ingrediënten:
- 500 g lamsgehakt
- 1 ei
- 10 g paneermeel
- 3 tl kerriepoeder
- 2 tl paprikapoeder
- zout, versgemalen peper
- 1 el olie
- 4 plakken Rigotte de Condrieu
- 4 ambachtelijke volkorenbroodjes
- 40 g rucola
- 1 rode ui, in dunne ringen
- Bestrooi de burger eventueel met nog wat peper
Bereiding
- Meng het lamsgehakt met het ei, paneermeel, kerriepoeder, paprikapoeder, peper en zout en kneed hier 4 mooie burgers van.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak de burgers in 4-5 minuten per kant gaar.
- Leg de laatste minuut de plakken kaas op de burgers.
- Snijd de broodjes open en leg hierop de rucola.
- Leg de burgers op de rucola en garneer met de uienringen.
- Bestrooi eventueel met nog wat peper.
TEKST: DOSIA BREWER | FOTOGRAFIE EN RECEPTUUR: JAN LUIJK | STYLING: INGRID VAN KURINGEN, RENSKE LEYENAAR (GERECHTEN)
Lees ook:
Smashed avocado en zacht eitje met ansjoviskruim Drie boters Paté en chutney met appel en kweepeer