Januari bloemkoolmaand: bloemkoolsoep met knoflookcroutons

Laurence Talet

21-01-2019 19:00:41

romige bloemkoolsoep

Geitenkaas

De hele maand januari deelt de redactie van Seasons haar favoriete bloemkoolrecepten. Vandaag een heerlijke romige bloemkoolsoep met zelfgemaakte knoflookcroutons. 

Voorgerecht of lunchgerecht voor 8 personen

Bereiden ca. 25 minuten

Ingrediënten:

  • 4 sneetjes witbrood
  • peper en zout
  • 25 g roomboter
  • 2 el grove mosterd
  • 200 g oude Hollandse geitenkaas, geraspt
  • 4 el pecorino, geraspt
  • 125 ml kookroom
  • 1 l kippenbouillon
  • 1 grote bloemkool
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 el olijfolie
  • 40 g Persillé de chèvre fermier, een pittige, blauwe geitenkaas met aslaagje
  • 8 soepstengels

Serveer de soep met soepstengels bloemkoolsoep

 Bereidingswijze

  1. Doe de bloemkool in een pan met gezouten water zodat hij net onder staat en kook hem in circa 15 minuten gaar.
  2. Neem hem uit de pan (houd het water apart) en pureer met een staafmixer de bloemkool samen met de kippenbouillon tot een gladde soep.
  3. Voeg de room, pecorino, de oude Hollandse geitenkaas, mosterd en roomboter toe.
  4. Roer de soep goed door (hij moet dik zijn). Leng hem eventueel nog wat aan met het kookwater.
  5. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Snijd de korsten van het brood en snijd het brood in blokjes.
  7. Verhit de olie in een koekenpan en bak de blokjes brood met de knoflook op hoog vuur in ca. 2 min. lichtbruin en knapperig.
  8. Breng op smaak met zout en peper.
  9. Garneer de soep met stukjes Persillé de chèvre fermier en de croutons.

Lees ook:

Januari bloemkoolmaand: tempura van bloemkoolroosjes Januari bloemkoolmaand: bloemkoolbeignets met komijn en limoenyoghurt Bloemkoolrecept: bloemkoolpizza met verse groenten en tonijn

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Nu in de winkel!


Meer Recepten