Januari bloemkoolmaand: bloemkoolsoep met knoflookcroutons
21-01-2019 19:00:41
Geitenkaas
De hele maand januari deelt de redactie van Seasons haar favoriete bloemkoolrecepten. Vandaag een heerlijke romige bloemkoolsoep met zelfgemaakte knoflookcroutons.
Voorgerecht of lunchgerecht voor 8 personen
Bereiden ca. 25 minuten
Ingrediënten:
- 4 sneetjes witbrood
- peper en zout
- 25 g roomboter
- 2 el grove mosterd
- 200 g oude Hollandse geitenkaas, geraspt
- 4 el pecorino, geraspt
- 125 ml kookroom
- 1 l kippenbouillon
- 1 grote bloemkool
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 2 el olijfolie
- 40 g Persillé de chèvre fermier, een pittige, blauwe geitenkaas met aslaagje
- 8 soepstengels
Serveer de soep met soepstengels
Bereidingswijze
- Doe de bloemkool in een pan met gezouten water zodat hij net onder staat en kook hem in circa 15 minuten gaar.
- Neem hem uit de pan (houd het water apart) en pureer met een staafmixer de bloemkool samen met de kippenbouillon tot een gladde soep.
- Voeg de room, pecorino, de oude Hollandse geitenkaas, mosterd en roomboter toe.
- Roer de soep goed door (hij moet dik zijn). Leng hem eventueel nog wat aan met het kookwater.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de korsten van het brood en snijd het brood in blokjes.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak de blokjes brood met de knoflook op hoog vuur in ca. 2 min. lichtbruin en knapperig.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Garneer de soep met stukjes Persillé de chèvre fermier en de croutons.
Lees ook:
Januari bloemkoolmaand: tempura van bloemkoolroosjes Januari bloemkoolmaand: bloemkoolbeignets met komijn en limoenyoghurt Bloemkoolrecept: bloemkoolpizza met verse groenten en tonijn