Januari bloemkoolmaand: couscoussalade van bloemkool met granaatappel en dadel

Laurence Talet

24 januari 2019

couscoussalade
De hele maand januari deelt de redactie van Seasons haar favoriete bloemkoolrecepten. Nog één week te gaan. Het aftellen begint met een origineel recept van coördinator Laura Gommans: een salade van couscous van bloemkool met granaatappel en dadel.

Laura Gommans: ”Bloemkool was nooit mijn favoriet totdat ik deze salade van bloemkool ontdekte van mijn vrienden Daan en Elaine van Flambé. Heel lekker met een zoetje van dadel en granaatappel, en eenvoudig te maken.”

Couscoussalade van bloemkool met granaatappel en dadel

Hoofdgerecht voor 2 personen Bereidingstijd: ca. 30 min.

Ingrediënten:

  • ½ bloemkool
  • 1 rode puntpaprika, in blokjes
  • 1-2 lente-uitjes, fijngesneden
  • pitjes van een ½ granaatappel
  • 100 g feta, verkruimeld
  • handje gesneden dadels, fijngesneden
  • handvol platte peterselie, fijngesneden
  • handvol munt, fijngesneden
  • sumak of citroensap
  • 1 teen knoflook
  • olijfolie
  • zout
  • peper

couscoussalade

Bereidingswijze:

  1. Snijd de bloemkool in roosjes en spoel af onder de kraan.
  2. Doe ze vervolgens in de keukenmachine en maal ze met een korte pulse fijn tot de grote van een couscouskorrel.
  3. Verhit 2 el olijfolie in een steel- of koekenpan op middelhoog vuur en bak de paprika tot hij glazig wordt.
  4. Voeg daarna de lente-ui en de bloemkool toe en bak in 4-5 min. beetgaar.
  5. Doe ondertussen de peterselie samen met de munt en knoflook in de keukenmachine en maal tot één fijn geheel.
  6. Haal de pan met de bloemkool, paprika en lente-ui van het vuur en doe deze samen met het peterselie-munt-mengsel in een kom.
  7. Schep goed door en breng op smaak met olijfolie, citroensap of sumak*(optioneel), peper en zout.
  8. Serveer met de feta, stukjes dadel en granaatappelpitten.

(Sumak is een citroenachtig specerij, te koop bij Midden-Oosterse winkels.) Recept + foto: flambe.nl

Lees ook:

Januari bloemkoolmaand: bloemkoolrijst Bloemkoolrecept: vegetarische fish-and-chips van bloemkool Januari bloemkoolmaand: bloemkoolsteak met ansjovis-augurkdressing

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Recepten