Bietjes-soufflé met feta & dille

seasons

25 January 2013

souffle bietjes

souffle bietjesLekker luchtige voorafjes bij een uitgebreid diner, met veel effect en toch makkelijk te maken. Vandaag een recept voor bietjes-soufflé met feta & dille. Voor 4 kleine soufflés of 1 grote -2 kleine bieten, gekookt of geroosterd (circa 200 gram) -3 eetlepels citroensap -75 gram boter -2 eetlepels paneermeel -40 gram bloem -300 milliliter melk -2 takjes dille, fijngehakt -50 gram feta, verkruimeld -zout -versgemalen peper -4 eiwitten -4 eidooiers *Verwarm de oven voor op 200 °C.  Snijd de bieten in kleine stukjes en pureer ze met het citroensap in een keukenmachine of met een staafmixer. *Vet de soufflévormpjes in met 
1 eetlepel boter en bestrooi met paneermeel. Wanden en bodem moeten met een dun laagje zijn bedekt. *Smelt de rest van de boter in een steelpan en doe er de bloem bij. Laat al roerend circa 1 minuut zacht bakken tot het wit uitslaat. *Voeg al roerend beetje bij beetje de melk toe tot er een gladde saus ontstaat. Laat nog circa 3 minuten zachtjes koken. *Voeg de bieten, de helft van de dille en de feta toe en breng op smaak met peper en zout.  Klop de eiwitten op tot zachte pieken. *Klop in een andere kom de eidooiers schuimig.  Schep de eidooiers door het 
bietenmengsel en schep er dan heel voorzichtig het eiwit door. *Verdeel het mengsel over de bakjes of in een grote vorm en bak in 15-20 minuten gaar. 
Serveer meteen. Tekst en receptuur Dosia Brewer Fotografie Albert Roosendaal Styling Annelies Morris


Gratis voor jou



Meer Recepten