Bieten-bosvruchtentaart met pecannoten en pompoenpitten

Marene Hendriksen

2 maart 2019

bosvruchtentaart

Bosvruchten: zoete heerlijkheden die van taarten en toetjes altijd een feestje maken. Zo ook van deze heerlijke bieten-bosvruchtentaart met onder andere blauwe bessen, bramen, biet, pecannoten en pompoenpitten. Heerlijk, wij delen het recept.  Taart is altijd een goed idee. Serveer een royaal stuk bij de koffie of tijdens een verjaardag. Met deze variant van bieten en bosvruchten kom je helemaal goed binnen. Zeker als je vertelt dat er biet in zit, dan klinkt het gelijk een stuk gezonder. Voor 6-8 personen 1 uur + wachttijd 5 uur

Ingrediënten bieten-bosvruchtentaart

Nodig voor de noten- en zadenbodem:

  • 200 g amandelmeel
  • 50 g gebroken lijnzaad
  • 50 g gezouten pecannoten, fijngehakt
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 eieren
  • 50 g boter + extra om in te vetten
  • 2 tl honingVoor de vulling
  • 150 ml bietensap
  • 150 ml kersensap
  • 4 blaadjes gelatine

Nodig voor de garnering:

  • 1 gekookte biet, in dunne plakjes
  • 50 g kersen, ontpit
  • 50 g blauwe bessen
  • 50 g bramen
  • ± 10 g pompoenpitten
  • shisoblad

bosvruchtentaart

Bereiding

  1. Verwarm als eerste de oven voor op 175 ˚C. Bekleed dan een taartvorm (Ø 28 cm) met losse bodem met bakpapier. Vet de randen van de taartvorm in met wat boter.
  2. Meng vervolgens voor de bodem alle ingrediënten tot een samenhangend deeg. Verdeel dit over de bakvorm en druk de opstaande rand stevig aan. Bak de bodem in 20 min. goudbruin en laat vervolgens helemaal afkoelen.
  3. Meng daarna voor de vulling het bietensap met het kersensap. Week ook de blaadjes gelatine 5 min. in een bakje koud water. Knijp de blaadjes goed uit en verwarm ze in 2 el water in een klein pannetje op het vuur. De gelatine mag beslist niet koken. Laat vervolgens afkoelen tot kamertemperatuur en meng dan door het vruchtensap. Giet deze vulling in de bakvorm.
  4. Zet de taart minimaal 5 uur in de koelkast. Garneer met plakjes biet, het verse fruit, de pompoenpitten en wat shisoblaadjes.
  5. Serveer de taart aan je gasten.

FOTOGRAFIE DOOR JAN LUIJK | PRODUCTIE EN STYLING DOOR INGRID VAN KURINGEN | RECEPTEN EN FOODSTYLING VAN JULIE TEEKEN | BEWERKING DOOR DOSIA BREWER

Lees ook:

Chocolade frambozen-amandeltaart met dennenappels  Dadelcake met ahornsiroop  Drielaagse feestelijke chocoladetaart met winterse kruiden  Flensjestaart met bosvruchtenjam en crème fraîche


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Recepten