Bieslook-scones met zalm

Anne Bonthuis

08-08-2016 14:56:33

Bieslook is misschien wel het elegantste familielid van de Allium-familie. De lange, slanke stengels hebben een zeer milde uiensmaak. Bij te lang verhitten verdwijnt die smaak bijna helemaal. Gebruik ze dus het liefst rauw of heel kort verhit, zoals hier in deze hartige scones met zalm. Heerlijk voor bij de lunch of high tea.  Bieslook-scones met zalm Voor ± 6 stuks | Bereidingstijd: ± 20 min. + oventijd ± 20 min. Ingrediënten

  • 1 bosje bieslook
  • 175 g zelfrijzend bakmeel
  • ½ tl zout
  • 25 g boter
  • ½ bosje bieslook, gehakt
  • 75 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 ei
  • 2-3 el karnemelk
  • 125 ml zure room
  • versgemalen peper
  • 125 g gerookte zalm

scones2 Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Knip de bieslook fijn.
  3. Zeef het bakmeel met het zout in een kom en wrijf er met de vingertoppen de boter door tot er een kruimelige massa ontstaat.
  4. Meng er de helft van de bieslook en alle kaas doorheen.
  5. Klop het ei los met de karnemelk en doe bij het mengsel in de kom.
  6. Kneed er zo snel mogelijk een gladde bal deeg van.
  7. Voeg eventueel wat extra karnemelk toe als het deeg te droog blijft.
  8. Rol het deeg uit tot ± 2,5 cm dikte en steek er met een koeksteker of glas rondjes uit van ± 5 cm Ø.
  9. Maak van het overgebleven deeg weer een bal, rol uit en steek er opnieuw rondjes uit (er is genoeg deeg voor ± 6 scones.)
  10. Bak de scones op een met bakpapier bekleed bakblik in het midden van de oven in 15-20 min. gaar en lichtbruin.
  11. Meng de zure room met de rest van de bieslook en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  12. Neem de scones uit de oven, laat ze iets afkoelen, breek ze doormidden, besmeer royaal met de bieslookroom en beleg met de zalm.
  13. Bestrooi eventueel met wat extra peper.

ui

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Nu in de winkel!

Meer Lunchgerecht