Asperges met warme druiven, spek en rozemarijn

seasons

4 May 2012

asperges warme druiven spek rozemarijn

asperges warme druiven spek rozemarijnRozemarijn komt oorspronkelijk uit de landen rond de Middellandse Zee, maar groeit ook goed in ons klimaat. De bitterzoete, bijna dennenachtige smaak van rozemarijn biedt mooi tegenwicht aan de zoete druiven en de krachtige smaak van de asperges. Asperges met warme druiven, spek en rozemarijn Bijgerecht voor 4 personen • 1 bosje groene asperges • zout • 2½ eetlepel extra vergine olijfolie • 150 gram mager gerookt ontbijtspek, in plakjes • 1 tros blauwe druiven • naaldjes van 2 takjes rozemarijn Bereiding • Schil de asperges zorgvuldig en snijd van de onderkant ongeveer twee centimeter af. Kook ze in ruim kokend water met zout in circa 5 minuten net gaar. • Bak het spek met een halve eetlepel olijfolie op heel laag vuur bruin en knapperig. Laat het afkoelen op een stuk keukenrol en verkruimel de plakjes. Haal de druiven van de tros en snijd ze doormidden. • Leg de asperges op een schaal. Verwarm de rest van de olijfolie en doe de rozemarijn erbij. Bak de druiven in de rozemarijnolie op hoog vuur tot ze vocht gaan verliezen. Giet de warme druiven over de asperges en bestrooi het geheel met spek. Serveer de groente lauwwarm.  


Gratis voor jou



Meer Bijgerecht