Seasons-arrangement Kromme Dissel

Anne Bonthuis

20 januari 2017

Hij goochelt met smaken en fietst zijn neus achterna voor inspiratie. Stille kracht Tonny Berentsen kookt als chef-kok van De Kromme Dissel in het Gelderse Heelsum al zestien jaar een Michelinster bij elkaar. Met dit speciale Seasons-arrangement kun jij van zijn kookkunsten genieten en daarna heerlijk overnachten in het nabij gelegen Hotel Klein Zwitserland! Gewoon, eenvoudig en eerlijk; het typeert de bescheiden Berentsen die vorige winter wederom een Michelin-ster binnensleepte. De vijftiende alweer in vijftien jaar als chef-kok van De Kromme Dissel. Daarmee bezorgde hij het restaurant en passant de 45ste opeenvolgende ster, een unicum in de vaderlandse restauranttraditie. Slechts één andere eetgelegenheid in de wereld kan bogen op een dergelijk sterk staaltje continuïteit. De grote baas van Michelin reisde er speciaal voor naar Nederland om Berentsen in het zonnetje te zetten. “Hij noemde ons ‘een icoon van de Nederlandse gastronomie’. Ja, dat doet je toch wat.” De lat ligt hoog, elke dag, bij elk gerecht. Adel verplicht, zou je haast willen zeggen. “Het is wel een dingetje, die ster. Als we hem kwijtraken, ga ik de geschiedenisboeken in als degene die de ster van het langstlopende sterrenrestaurant verkwanseld heeft. Dat is niet leuk. Aan de andere kant: de ster is van Guide Michelin, niet van ons. Ze plakken hem aan onze gevel, maar hij blijft van hun. Ik zie het als topsport, zo’n sterrenrestaurant. Je kunt winnen en verliezen. We hebben hem wel al 45 jaar, ik weet niet beter. Het zou mooi zijn om de halve eeuw te halen. Tegelijkertijd zeg ik: het draait niet om de ster, maar om de gast. Die moet hier met een blijvende herinnering de deur uitwandelen. Dan ben ik tevreden. Voor mij is de inspecteur van Michelin een tevreden gast die regelmatig terugkeert.”

Seasons-arrangement

Het Seasons-kennismakingsarrangement à € 146 p.p. is inclusief: 1x 4-gangen verrassingsdiner in restaurant De Kromme Dissel (Heelsum) 1x overnachting op een Villakamer in Hotel Klein Zwitserland (Heelsum) 1x uitgebreid ontbijt Vrij gebruik van zwembad, sauna en Turks stoombad 1x het De Kromme Dissel-kookboek ‘Inspiratie’ (1 per reservering) Reserveer deze aanbieding nu o.v.v. ‘Seasons’ via: [email protected] of bel naar 0317- 319104 Niet geldig in combinatie met andere aanbiedingen en of acties.   En lees in Seasons 2 het hele interview met de chef-kok!

Fotografie: Ernie Enkelaar

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Acties en aanbiedingen