Ananas-saffraanroom met sigaren

seasons

8 januari 2014

ananas-saffraanroom

ananas-saffraanroomAnanas-saffraanroom met sigaren Nagerecht voor 
6 personen Ingrediënten: – 6 vellen filodeeg – 2 kleine rijpe ananassen – 2 eetlepels lichte rietsuikerstroop – circa 10 saffraan-draadjes – sap van een 1/2 limoen – 300 gram kastanjepuree – 150 gram marrons glacés, in stukjes – olie om in te frituren – 25 centiliter kastanjehoning Bereiding: • Laat het filodeeg ontdooien. • Maak de ananas schoon, verwijder de kern en hak het vruchtvlees grof. • Pureer de ananas met de stroop, de saffraan en het limoensap met een staafmixer of in de keukenmachine tot het luchtig en bijna romig is. Bewaar tot gebruik in de koelkast. • Meng in een kom de kastanjepuree met de stukjes marron glacés. • Schep 1/6 deel van het mengsel in een dikke strook langs 1 van de korte kanten van een vel filodeeg en rol het deeg op tot een sigaar. • Verhit de olie in een frituurpan of een grote pan tot 180 °C en bak de sigaren in een paar minuten lichtbruin en knapperig. • Neem uit de pan en laat goed uitlekken op een stuk keukenpapier. • Bestrijk de sigaren met de kastanjehoning. • Serveer de sigaren terwijl ze nog warm zijn met de koude ananas-saffraanroom. Productie Monique Duveau Tekst en bewerking Dosia Brewer 
 Fotografie Henri del Olmo

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Nagerecht