Amuse met citroengelei, limoentofu en garnaal

seasons

8 juni 2012

amuse garnaal citroen tofoe lepel

amuse garnaal citroen tofoe lepelDe citroen geeft elk gerecht een friszure touch. Én doet dienst van amuse tot nagerecht. Deze week op Seasons.nl een amuse met citroen, tofoe en garnaal. Amuse met citroengelei, limoentofu en garnaal Voor 6-8 personen sap van 1½  citroen 200 milliliter appelsap ¼ fijngehakte rode peper 1 theelepel vissaus 1 theelepel fijngehakte gember 3 blaadjes gelatine 250 gram tofu 2 eetlepel soja saus 3 eetlepels honing 2 eetlepels sherry 2 losgeklopte eieren 4,5 eetlepels maïzena 200 milliliter zonnebloemolie 150 ml kruidenbouillon sap van 1/½ limoen 250 gram gekookte cocktailgarnalen 4 takjes koriander 1/2 kleine rode ui in halve ringen Citroengelei *Meng voor de citroengelei de appelsap, citroensap, rode peper en vissaus in steelpan en breng aan de kook. Laat 2 minuten zachtjes doorkoken. *Week intussen de gelatine in ruim koud water. *Neem de pan van het vuur en los de uitgeknepen gelatine op in de vloeistof. Giet in een met vershoudfolie bekleed laag vierkant bakje. Zo til je de gelei er gemakkelijk uit. *Laat minimaal 2 uur opstijven in de ijskast. Limoentofu *Maak in de tussentijd alvast de citroentofu. Snijd de tofu in blokjes van 2 ½ cm. Doe ze in een schaal samen met de sojasaus, 1 eetlepel honing en de sherry. Schep alles voorzichtig om en laat 30 minuten marineren. *Klop 2 eieren los en strooi 4 eetlepels maïzena op een plat bord. Haal één voor één de blokjes gemarineerde tofu eerst door het ei en wentel ze dan door de maïzena. *Verhit de zonnebloemolie in een diepe koekenpan en bak de gepaneerde tofu in ca. 3 minuten krokant. Schep de blokjes uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Maak vervolgens het limoensausje. *Breng de bouillon aan de kook samen met de limoensap en de rest van de honing. Roer de rest van de maïzena los met 1 eetlepel water en voeg deze bij de bouillon. Laat 2 minuten zachtjes koken, haal de pan van het vuur en meng dit met de gebakken tofublokjes. *Snij de citroengelei in blokjes van 3 cm, leg ze op mooie lepels. Leg er ook een een cocktailgarnaal, een half ringetje rode ui en wat koriander op. Een pittige, kleine amuse die het ook goed doet als bijzonder borrelhapje. Fotografie Eric van Lokven Styling Jan-Willem van Riel Recept en bereiding Jacqeline Petrowski Tekst Dosia Brewer

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Recepten