Amandelspijs-appelrondjes

Anne Bonthuis

14-11-2016 16:49:11

Amandelspijs zien we deze dagen vooral terug in gevulde speculaas of banketletters, maar is ook heerlijk in combinatie met appel. Een knisperend haardvuur, een warm drankje en deze heerlijke amandelspijs-appelrondjes: zo kom je de winter wel door! Recept amandelspijs-appelrondjes Nagerecht of tussendoortje (8 stuks) Bereidingstijd: 15 minuten + 25 minuten in de oven Ingrediënten:

  • 8 velletjes roomboterbladerdeeg (diepvries)
  • 100 g amandelspijs
  • boter voor het invetten
  • 4 Elstar-appels
  • 8 eetlepels pruimenjam
  • 1 ei, losgeklopt
  • Verder nodig: bakring of groot glas

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Laat de velletjes bladerdeeg ontdooien en snijd uit elk plakje een zo groot mogelijke ronde vorm met een bakring of een groot glas.
  3. Leg de bladerdeegrondjes op een ingevette bakplaat, met wat tussenruimte voor het rijzen.
  4. Verdeel de amandelspijs over de bladerdeegrondjes.
  5. Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Snijd de appels in dunne partjes.
  6. Verdeel de partjes in een cirkel over de rondjes. Houd een klein randje aan de buitenkant vrij.
  7. Bestrijk de appelpartjes met pruimenjam en kwast wat losgeklopt ei over de randjes van de taartjes.
  8. Zet in het midden van de oven in bak in circa 25 minuten gaar.

Fotografie & productie Jan Luijk | Styling Monique Meij | Receptuur Jan Luijk | Culinaire styling Renske Leynaar | Beeldbewerking Eric Weber | Receptbewerking Dosia Brewer appelrondjessite-3 appelrondjessite-1

Nu in de winkel!

Meer Nagerecht