Ahornsiroop honingraat met chocolade
18-01-2013 08:00:00
Koken doen we graag bij Seasons. En ook thuis blijven we met liefde warme gerechten bereiden. Vandaag geven we u een recept met honeycomb. Honeycomb maakt u door bicarbonaat (of zuiveringszout) aan hete karamel toe te voegen. Hierdoor gaat het mengsel hevig schuimen. Vervolgens stort u het op een bakplaat en laat u het afkoelen. Ahornsiroop honingraat met chocolade Voor 6-8 personen Ingrediënten -120 gram boter + extra om in te vetten -500 gram pure chocolade -440 gram suiker -115 gram honing -80 milliliter ahornsiroop -1 eetlepel zuiveringszout (natrium bicarbonaat), verkrijgbaar bij de drogist extra: bakpapier en suikerthermometer Bereidingswijze • Bekleed een bakblik van 20 x 30 cm met bakpapier en vet het in met boter. • Smelt de chocolade au bain-marie of in
de magnetron. • Doe de suiker, de honing, de ahornsiroop en de boter in een grote steelpan. Verwarm alles al roerend met een metalen lepel tot de suiker is opgelost. • Doe de suikerthermometer in de pan en laat de massa 7-8 minuten zachtjes koken of tot de temperatuur 150 °C bereikt. • Voeg het zuiveringszout toe en roer tot er een gouden, schuimige massa ontstaat. • Giet de massa in het bakblik en laat 30 minuten afkoelen en stevig worden. • Verdeel de chocolade over de bovenkant
en laat weer afkoelen en stevig worden. • Neem uit het bakblik en breek in stukken. Fotografie Mikkel Vang