Ahornsiroop honingraat met chocolade

seasons

18 January 2013

honeycomb-chocolade-ahornsiroop

Koken doen we graag bij Seasons. En ook thuis blijven we met liefde warme gerechten bereiden. Vandaag geven we u een recept met honeycomb.

Honeycomb maakt u door bicarbonaat (of zuiveringszout) aan hete karamel toe te voegen. Hierdoor gaat het mengsel hevig schuimen. Vervolgens stort u het op een bakplaat en laat u het afkoelen. Ahornsiroop honingraat met chocolade. Voor 6-8 personen.

Bereidingswijze

• Bekleed een bakblik van 20 x 30 cm met bakpapier en vet het in met boter.

• Smelt de chocolade au bain-marie of in 
de magnetron.

• Doe de suiker, de honing, de ahornsiroop en de boter in een grote steelpan. Verwarm alles al roerend met een metalen lepel tot de suiker is opgelost.

• Doe de suikerthermometer in de pan en laat de massa 7-8 minuten zachtjes koken of tot de temperatuur 150 °C bereikt.

• Voeg het zuiveringszout toe en roer tot er een gouden, schuimige massa ontstaat.

• Giet de massa in het bakblik en laat 30 minuten afkoelen en stevig worden.

• Verdeel de chocolade over de bovenkant 
en laat weer afkoelen en stevig worden.

• Neem uit het bakblik en breek in stukken.  

Fotografie Mikkel Vang


Gratis voor jou



Meer Nagerecht