Aardappelkoekjes met salade van rode bietjes

seasons

13-01-2012 21:06:34

noorse Aardappel pannekoekjes zalmeitjes rode bietjes

noorse Aardappel pannekoekjes zalmeitjes rode bietjesIn Seasons vindt u 7 heerlijke recepten uit de Noorse provincie Hordaland. Eerder deelden we online al het recept voor kippenleverpaté. Vandaag aardappelkoekjes met salade van rode bietjes en crème fraîche. Aardappelkoekjes met salade van rode bietjes en crème fraîche Voorgerecht voor 4 personen 2 rode bieten 4 eetlepels olijfolie zeezout, peper sap van 1 limoen 200 gram vastkokende aardappelen, geschild en fijn geraspt 2 bosuitjes, in ringen 2 eieren, geklopt 3 eetlepels bloem 2 eetlepels sesamzaad blaadjes van 1 takje tijm nootmuskaat, vers geraspt 250 milliliter crème fraîche 2 eetlepels verse bieslook 100 gram zalmkuit (potje) Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de bieten en snijd ze in plakken van 1 cm dikte. Leg ze op een bakplaat en besprenkel ze met 1 eetlepel olijfolie en wat zeezout. Rooster de plakken in 45 minuten gaar, laat ze afkoelen en snijd de bieten in blokjes. Maak ze aan met wat limoensap, peper en zout. Bij gebrek aan tijd zijn gekookte bieten ook een mogelijkheid. Meng voor de aardappelkoekjes de aardappel, de bosui, de eieren, de bloem, het sesamzaad en de tijm. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en schep per keer 2 eetlepels van het mengsel in de pan. Druk dit voorzichtig plat. Herhaal dit. Bak de aardappelkoekjes op laag vuur in circa 6 minuten aan beide zijden gaar en knapperig. Meng de crème fraîche met bieslook en breng op smaak met peper en zout. Schep wat bietensalade op de aardappelkoekjes. Doe hierop een schep crème fraîche en garneer met de zalmeitjes.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Nu in de winkel!


Meer Recepten