7x heerlijke vegan recepten (voor de Week Zonder Vlees & Zuivel)

Marloes Blom

7 March 2022

BEELD RITA PLATTS

Ken je de Nationale Week zonder Vlees & Zuivel? Eigenlijk zegt de naam al genoeg. Een goed initiatief en wat ons betreft een leuke uitdaging! Gelukkig is het in deze tijd geen enkel probleem meer om de meest lekkere gerechten te maken zonder vlees en zuivel. Seasons tipt deze vegan gerechten. Geloof ons, ze zijn om je vingers bij af te likken….

1.Erwtensoep (ook glutenvrij)

Niets smaakt toch zo lekker als huisgemaakte erwtensoep, op een gure winterdag – al staat de lente voor de deur? Het recept voor deze erwtensoep komt uit de pas verschenen ‘Veganbijbel‘. Toegegeven, het kost wat tijd om deze soep te maken. Maar je kunt vooraf al het meeste werk doen. Lees hier wat je voor deze vullende soep nodig hebt en hoe je ‘m maakt.

vegan

RECEPT TESSA MOORMAN | FOTOGRAFIE JORIAN LUB | STYLING FEMKE PASTIJN

2. Boterige wittebonencurry met snelle tomatenchutney

Een bordje troost, zo kun je deze heerlijke boterige wittebonencurry met homemade tomatenchutney uit ‘Vegan comfort’ het best omschrijven. Heerlijk voor jezelf, maar ook zo dankbaar om te maken voor iemand die zo’n bordje wel gebruiken kan….  Zo maak je deze troostrijke en o zo smakelijke curry.

wittebonencurry

RECEPT, FOTOGRAFIE & STYLING MILOU VAN DER WILL

3.Knolselderij-bloemkoollasagne

Exquise en vegan, deze heerlijke knolselderij-bloemkoollasagne. Het is dan ook een recept uit de koker van vegan restaurant Yerba, uit het boek ‘Smaak’. Zo maak je deze anders-dan-anders lasagne!

vegan

RECEPT WALTER MARSKAMP & SALLY MITCHELL | BEELD JAIMEE LOWE

4. Pittige bloemkool-linzendal

Ons kun je (bij wijze van spreken) wakker maken voor een goede, smaakvolle dal. Deze pittige bloemkool-linzendal uit ‘Foolproof uit één pan’ is een nieuwe favoriet. Toegegeven: het zijn best wat ingrediënten maar hé, dan heb je ook wat…. Zo maak je deze heerlijke dal.

RECEPT ALAN ROSENTHAL | BEELD RITA PLATTS

5. Paddenstoelen in romige sherrysaus

Dit Italiaanse recept is van de Vlaamse kok Luna Trapani, en afkomstig uit haar boek ‘Veganista‘. Trapani heeft haar eigen vegan restaurant in hartje Antwerpen. Maar jij kunt deze paddenstoelen in sherrysaus nu zelf op tafel toveren. Buon Appetito!

Paddenstoelen in sherrysaus

RECEPT LUNA TRAPANI | FOTOGRAFIE, CONCEPT & STYLING LUNA TRAPANI & MATHIAS GOOSSENS

6. Spicy kokoscurrynoedelsoep

Niets smaakt zo lekker als een spicy noedelsoep op een gure winterdag. Deze kokoscurrynoedelsoep uit ‘Karola’s kitchen‘ zit bomvol gezonde en lekkere gerechten. Je kunt dit soepje naar hartenlust aanpassen qua vega(n) en lactose- en of glutenvrij. Een ding is zeker, met deze soep heb je weer een fikse dosis vitaminen binnen…

kokoscurrynoedelsoep

RECEPT KAROLIEN OLAERTS | FOTOGRAFIE FOODPHOTO LISA VALCKE / LUK THUYS | FOODSTYLING SUZAN TEIRLINCK

7. Pita’s met oesterzwammenshoarma en knoflooksaus

Aan shoarma hóeft helemaal geen vlees te pas te komen. Deze pita’s met oesterzwammenshoarma en knoflooksaus uit ‘Vegan voor iedereen‘ smaken heerlijk en zijn vegan – en zo maak je ze.

oesterzwammenshoarma

RECEPT MEREL WILDSCHUT | BEELD ALINE BOUMA

BEELD HEADER: RITA PLATTS


Gratis voor jouMeer Hoofdgerecht