4x recepten met boerenkool

Marene Hendriksen

23 februari 2019

boerenkool

Dé wintergroente bij uitstek: boerenkool. Maar wist je dat je deze lekkere krullenbol het hele jaar door kunt zaaien en oogsten? Wij delen een aantal van onze favoriete recepten met jullie! 

1. Boerenkool-winterwortelsoep

Hoofdgerecht voor 4 personen bereiding: 35 min. Ingrediëntenboerenkool

  • 2 el olijfolie
  • 2 rode uien, fijngesneden
  • 200 g gerookte spekreepjes
  • 400 g kruimige aardappels, geschild
  • 250 g pastinaak, geschild
  • 2 laurierblaadjes
  • 150 g boerenkool
  • 1,5 l kippenbouillon

Bereiding

  • Verhit de olie in een soeppan.
  • Voeg de ui toe en bak ± 5 min., voeg de spekreepjes toe en bak tot het spek bijna krokant is.
  • Snijd de aardappels in blokjes van 1 cm groot en voeg ze toe.
  • Snijd de wortel en pastinaak in vieren en snijd in dunne plakjes en voeg toe.
  • Voeg de laurier en boerenkool toe en schep alles goed door elkaar.
  • Voeg de bouillon toe, breng op smaak met zout en peper. Breng de soep aan de kook, draai het vuur laag en kook de soep minimaal ± 20 min. Verwijder de laurierblaadjes.
  • Schep de helft van de soep in een keukenmachine en pureer fijn.
  • Roer de gepureerde soep en de niet-gepureerde soep door elkaar. Breng opnieuw aan de kook.
  • Verdeel over vier diepe borden.

Tekst: Renate Wilms, Fotografie receptuur: Eric van Lokven

2. Stamppot van boerenkool en gerookte makreel

In de winter elke week wel een keer stamppot eten? Waarom niet, het is lekker en gezond! Traditioneel, met goede worst erbij. Of maak deze versie met makreel. Pure winterkost, met een flinke dosis vitamine C. De bereidingswijze en ingrediënten vind je hier. boerenkool

3. Pannenkoek met boerenkool en nagelkaars

Lekker traditioneel, zo’n portie stamppot met rookworst en wat jus. Maar wist je dat je veel meer met deze heerlijke groente kunt? Dat bewijzen deze smakelijke pannenkoeken met boerenkool en nagelkaas. Eet smakelijk! Wij delen de ingrediënten en bereidingswijze hier. boerenkool

4. Quinoafritters met geroosterde boerenkool en uienjus

Carola de Kanter kookt niet alleen met kolen, ze decoreert er ook mee. Aan tafel n haar zestig jaar oude kas genieten gasten van haar wintergerechten, waarin kool de hoofdrol speelt. Seasons kreeg een paar recepten mee naar huis, waaronder: quinoafritters met geroosterde boerenkool en uienjus. De ingrediënten en bereidingswijze vind je hier. quinoafritters

Lees ook:

Vitamine C per boot  Truffelstampot met bospaddestoelen

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Recepten