Seasons weekendtip

Anne Bonthuis

27 October 2015

Machiel Bosch is ontroerd als hij voor het eerst de foto’s ziet die Anneke Sasbrink van ‘zijn paarden’ maakte. Hij is al twintig jaar verantwoordelijk voor de dieren en zij volgt ze nu tien jaar met haar camera, maar ze hadden elkaar nog nooit ontmoet.

Seasons wandelde samen met hen over Planken Wambuis, op zoek naar de kudde. In Seasons 8 het hele verhaal over de kudde en deze bijzondere wandeling.

Wilde Paarden 7

excursie voor seasonslezers

Speciaal voor Seasons gaat boswachter Herman Veerbeek samen met u per huifkar op zoek naar de kudde. Ter plaatse zal hij er lopend over vertellen. Er zijn twee van deze bijzondere excursies gepland: op zaterdag 31 oktober en 14 november. Per keer kunnen er maximaal 25 deelnemers mee.

Voor aanmelding: kijk onder activiteiten op www.natuurmonumenten.nl Vermeld dat het om de Seasons-excursie gaat. Aanvang: 10.00 uur. Duur: 2,5-3 uur. Prijs: € 15. Startpunt: parkeerplaats Oud Reemst (Harderwijkerweg 1a, Otterlo).

Islay, Hebriden, Schotland

Zelf de kudde ontdekken kan ook. Vanaf dezelfde parkeerplaats bij het kantoor van Natuurmonumenten start een acht kilometer lange wandelroute, gemarkeerd met zwerfkeien met een gele stip erop. Tip van natuurbeheerder Machiel: te voet zijn de paarden niet altijd te vinden. Wie op de fiets het gebied verkent, heeft bijna zeker succes.

Islay, Hebriden, Schotland

‘Planken Wambuis, Wild en Bijster Land’ is de titel van een bijzonder kijk- en luisterboek dat op initiatief van Machiel Bosch werd gemaakt. Erin vindt u unieke foto’s, historisch beeld, zeven wandelingen én de visie van onder andere een archeoloog, cultuurhistoricus, filosofen en biologen op dit ‘laatste stukje wild Nederland’. Extra erbij: dvd met de mooiste natuuropnamen van filmer Luc Enting.

Prijs: € 34,50. Bent u lid van Natuurmonumenten, dan betaalt u € 29,50. Meer informatie op: www.natuurmonumenten.nl

Islay, Hebriden, Schotland

Logeren op Planken Wambuis kan in vakantiewoning Nieuw Reemst, een karakteristieke boerderij, omringd door een mooie tuin met eigen terras. Het huis is voorzien van alle gemakken en geschikt voor maximaal zes personen. Kijk onder boswachterswoningen op www.buitenlevenvakanties.nl


Gratis voor jouMeer Agenda