Midzomernachtloop Nationaal Park Veluwezoom

Anne Bonthuis

20 March 2017

Wandelen onder de sterrenhemel in Nationaal Park Veluwezoom en daarmee geld inzamelen voor het onderhoud van de natuur. Dat kan dit jaar weer tijdens de Midzomernachtloop! In de nacht van zaterdag 17 juni op zondag 18 juni lopen de deelnemers 21 of 42 kilometer door het prachtige park met heidevelden en bossen.  Wie mee wil doen, kan kiezen tussen 21 of 42 kilometer, of voor 33 tochten op andere plekken in Nederland die variëren van 2 tot 12 kilometer. Deelnemers wandelen met de bijdrage van hun sponsors voor 1 jaar bescherming van 1 hectare natuur. Met het ingezamelde geld kan het park ook mooie projecten uitvoeren waarmee de natuur in het gebied meer ruimte krijgt.

Route 21 km

Deze avontuurlijke tocht gaat over stevig stijgende paden door de heidevelden van de Posbank en door totale duisternis in de Onzalige Bossen. De route kruist de leefgebieden van herten en zwijnen, dus je kunt groot wild tegenkomen. De tocht eindigt met een fraaie etappe onder de sterrenhemel van de uitgestrekte Rheder- en Worth-Rhederheide. De eerste starttijd is om 21.00 uur. Dan loop je van zonsondergang tot in het holst van de nacht. De tweede starttijd is om 00.00 uur. Deze tocht eindigt met de zonsopkomst.

Route 42 km

Deze tocht gaat niet alleen door Nationaal Park Veluwezoom, maar ook door het Deelerwoud. Het is een uitdagend parcours met pieken en dalen, totale duisternis in dichte bossen en een fonkelende sterrenhemel boven golvende heidevelden. Je wandelt door de leefgebieden van wilde zwijnen, damherten en edelherten. Een echte uitdaging voor geoefende wandelaars, de afstand van een hele marathon. Tijdens deze wandeling maak je zowel de zonsondergang als de zonsopkomst mee.

Tochten 2 – 12 km

In 25 andere Nederlandse natuurgebieden kun je ook meedoen aan de Midzomernachtloop. Kies uit 33 tochten die variëren van 2 tot 12 kilometer. Voor gezinnen zijn er speciale tochten. Bekijk hier alle tochten.

Loop voor de natuur

Met je deelname help je mee aan de bescherming van Nationaal Park Veluwezoom. Wil je weten hoe deze uitgestrekte natuur wordt onderhouden? Lees dan het verhaal van boswachter Jeroen.

Alle inkomsten van de Midzomernachtloop – ook het inschrijfgeld van €25 en voor de korte tochten €14,50 – gaan naar de natuur. Om mee te doen ga je op zoek naar sponsors die samen €250 bijdragen. Na inschrijving ontvang je een sponsorkit met collectebus, folders en ansichtkaarten, zodat je sponsors warm kunt maken voor het spaardoel.

Lees meer op de website van de Midzomernachtloop

Foto’s: Natuurmonumenten


Gratis voor jouMeer Agenda