Historische wandeling

Anne Bonthuis

8 February 2017

Tijdens de zondagwandeling ‘Buitenzorg en Leiden’ door de tuin en de kassen van de Hortus botanicus Leiden hoor je alles over de boeiende historie van de samenwerking tussen Hortus Leiden en wat voorheen ’s Lands Plantentuin te Buitenzorg (nu de Kebun Raya Bogor) was op Java.  De start van die samenwerking dateert van 200 jaar geleden. Deze speciale zondagwandeling op 12 februari wordt gehouden in het kader van het Leiden Azië Jaar.

Wat is het Leiden Azië Jaar?

Dit jaar zetten de Universiteit Leiden, de gemeente en culturele partners Leiden een jaar lang op de kaart als topcentrum voor Azië op het gebied van onderzoek, onderwijs, collecties en expertise. Op de website staat informatie over lezingen, tentoonstellingen en tal van andere activiteiten die in 2017 worden gehouden met als thema Azië. Aanleiding voor het Leiden Asia Year 2017 is de bouw van The Asian Library op het dak van de Universiteitsbibliotheek, die in het najaar van 2017 wordt geopend.

Meewandelen?

De Hortus botanicus is zondag geopend van 10.00 tot 16.00 uur en de rondleiding start om 12.00 uur. Toegang Hortus botanicus: €7, museumkaart gratis, deelname wandeling: €1,50. Hortus botanicus Leiden, Rapenburg 73, Leiden, 071 5275144, hortusleiden.nl


Gratis voor jouMeer Agenda