Rozenwater

seasons

20 april 2012

rozenwater

rozenwaterIn het aprilnummer van Seasons staan bijzondere recepten uit de archieven van de borg Menkema in Groningen. Om dit te vieren 5 weken lang iedere week een achtiende-eeuws familierecept. Deze week: rozenwater Het delicate aroma van rozen werd al in de middeleeuwen gebruikt voor het parfumeren van zoete, maar ook soms hartige gerechten. Op de Menkemaborg plukte men hiervoor de rozen uit de tuin. Rozenwater 1 bos onbespoten geurige rozenblaadjes water Neem de blaadjes van de rozen en doe ze in een pan. Giet er net zoveel water op totdat ze onderstaan. Verwarm het water tot het net tegen het kookpunt is, maar niet kookt. Laat de blaadjes circa. 60 minuten trekken of totdat de blaadjes hun kleur verloren hebben. Zeef het mengsel en gooi de blaadjes weg. Doe in een mooie fles en laat afkoelen. Lekker in allerlei zoete gerechten zoals de citroenvla.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Wonen