3 tuintrends van 2017

Anne Bonthuis

25 May 2017

De tuin als rustpunt en toevluchtsoord, een ‘actieve’ tuin waarin je van alles kunt doen, de tuin als verlengstuk van je woning. Laat je inspireren door deze tuintrends van 2017!

Tot rust komen in harmonieuze tuin

Onze tuin wordt steeds meer een rustpunt en toevluchtsoord, omdat alles om ons heen in hoog tempo verandert. Werken in de tuin betekent terug naar de basis, met je handen in de aarde. Een pure tuin straalt rust en harmonie uit. Omringd door bloemen en planten, natuurlijke materialen als hout, schors, riet, natuursteen en bamboe, lekkere geuren, mooie kleuren, vogels, vlinders en bijen ben je even verlost van de computer, mobiele telefoon en constante nieuwsstroom. Boomstammen worden ‘podia’; kleine altaartjes waar je mooie spullen, takjes en blaadjes op kwijt kunt. Grote plantvakken in één kleur zorgen voor een rustig beeld. Tijdens het lopen op de willekeurig geplaatste boomstammen word je omringd door groen en waan je je volledig in de natuur.

Bewegen, werken en genieten in de actieve tuin

Een tuin die vitaliteit en energie uitstraalt, en waarin globalisering en digitalisering juist worden omarmd. Dat is de ‘actieve tuin’. Een vrije ruimte waarin je van alles kunt doen: sporten, werken, barbecuen met vrienden. Planten staan niet in een border, mensen zitten niet op een terras, er zijn geen vaste plekken meer. Op het gazon is er plaats voor bewegen en sporten en aan de muur hangt een basketbalnet. Ruimte voor ontspanning is er ook. Na een potje badminton is het tijd voor een douche in eigen tuin. Met planten met luchtzuiverende en gezondheid bevorderende eigenschappen creëer je een heerlijk wellnessmomentje. Actief betekent overigens niet snoeien of onkruid wieden, wél kruiden oogsten. Het snoeien van de heg besteed je uit. We hoeven niet langer altijd alles zelf te doen.

Binnen is buiten en buiten is binnen

De tuin wordt steeds meer een verlengstuk van onze woning. De inrichting is op veel gebieden niet meer te onderscheiden van het interieur. Kies voor mooie tuinmeubelen en accessoires die helemaal bij jouw stijl passen. En vergeet niet buiten ook naar binnen te brengen om vrolijk de winter door te komen. Creëer een muurtuin of binnenboomgaard, maak een plantentafel, begin met urban window farming en haal je tuinmeubelen naar binnen. Ook die zijn onlosmakelijk verbonden met het fijne buitengevoel dat je in de zomer hebt.


Gratis voor jouMeer Tuin