Oog in oog met eland

Anne Bonthuis

21-05-2016 02:44:15

Oog in oog met een eland; het is een magische ervaring. Op de Arctic Moose Farm (in het Zweeds älgfarm) van Jörgen Rokka, vlakbij de poolcirkel, kun je de prachtige oerbeesten van dichtbij zien. En met een beetje geluk zelfs aaien. Of een banaan voeren.  Bekijk onderstaande video voor schitterende beelden van de boerderij, haar bewoners en het contact tussen bezoeker en eland. En lees in Seasons 5 over de bijzondere ontmoeting tussen redacteur Tonie Broekhuijsen en een negenjarig elandvrouwtje, de schuwe stier Artur en twee pasgeboren elandjes. Reportage 'The Arctic Moose Farm' “Tussen de naaldbomen ontwaren we links en rechts enkele donkere lijven. Jörgen haalt de bananen uit zijn jaszak. “She loves them.” Hij roept een keer ‘Elin’, en het negenjarig vrouwtje komt op een drafje op ons af. De banaan is in twee happen verdwenen. Terwijl we Elin aaien, zie ik een van de stieren wegrennen. Het blijkt Artur te zijn, de grootste van het stel, groter nog dan Oskar. Ook gek op bananen, maar schuwer. En dat maakt de jager-fotograaf in mij wakker. Artur, die moet ik hebben! En de twee pasgeboren elandjes, natuurlijk.”

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.
Zelf een bezoek brengen aan de Arctic Moose Farm? Kijk voor meer informatie en contactgegevens op de website en facebookpagina.

Nu in de winkel!

Meer Logeeradressen